ICTroom lanceert monitorings-, onderhouds- en beheerdiensten voor datacenters

ICTroom lanceert een reeks datacenter ondersteunende diensten. Het uitgebreide portfolio omvat onder meer mogelijkheden voor monitoring, onderhoud en beheer en kan worden afgestemd op de zakelijke en operationele behoeften van elk datacenter of computerruimte.

Jeroen van der Reijken, Sales Director bij ICTroom, legt uit: ”Conservatieve schattingen van de markt brengen het aantal computerruimtes en datacenters in West-Europa op meer dan 40.000. Veel van deze infrastructuren opereren inefficiënt en staan zelfs bloot aan ernstige risico van uitval. ICTroom ‘s datacenter diensten leiden tot verhoogde betrouwbaarheid, verbeterde beveiliging en lagere operationele kosten van deze infrastructuren.”

Drie service packs

Het vernieuwde dienstenpakket bestaat uit drie ‘service packs’ die in elkaar kunnen worden geschoven, maar ook los van elkaar kunnen worden afgenomen. Afhankelijk van het pakket neemt de verantwoordelijkheid van ICTroom toe en neemt de inspanning van de klant af.

In het hart van het nieuwe diensten portfolio is een 24/7 helpdesk en monitoring faciliteit gepositioneerd in het ICTroom hoofdkantoor. Een selectie van off-the-shelf en op maat ontwikkelde DCIM-instrumenten zijn ingezet om de controle op vrijwel elke datacenter-infrastructuur mogelijk te maken. Het Infrastructure Monitoring Centre (IMC) wordt bemand door datacenter experts van ICTroom, gecombineerd met on-site aanwezigheid, geleverd via een netwerk van gespecialiseerd servicepersoneel.

Datasheets

Datasheets van de verschillende service pakketten zijn beschikbaar op de website van ICTroom.

Dossiers
Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1