ICTroom bouwt modulair datacenter in Engeland

ICTroom bouwt een nieuw modulair datacenter voor internationale IT-service provider uit het Verenigd Koninkrijk. Om welke provider het precies gaat laat ICTroom in het midden.

De ICTroom Modular Datacenter (IMD) is een gestandaardiseerde en schaalbare datacenter oplossing. De oplossing is ontwikkeld door ICTroom in samenwerking met Siemens, GEA en Caterpillar, die onderdeel uit maken van de totaaloplossing. Met IMD wil ICTroom bedrijven en IT- dienstverleners in staat stellen snel te consolideren en wereldwijde datacenterinfrastructuur te standaardiseren.

`We zijn erg blij en trots dat onze datacentermodules een belangrijke rol gaan spelen in de standaardisatie van de datacenterinfrastructuur van deze gerenommeerde IT-dienstverlener. De inzet van onze modules in Engeland, bevestigt onze positie en differentiatie binnen de veeleisende internationale datacenterindustrie. Met onze gestandaardiseerde modulaire oplossing antwoorden wij niet alleen op kritische ecologische en sociale uitdagingen, maar onze modules zijn daarnaast veel economischer dan een traditioneel gebouwd datacenter`, zegt Honoré du Puy, Founding Partner van ICTroom.

Lees ook
Cellnex wint aanbesteding beheer en uitbreiding telecom infrastructuur ProRail

Cellnex wint aanbesteding beheer en uitbreiding telecom infrastructuur ProRail

Cellnex, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider met meer dan 128.000 sites in Europa, is na een aanbesteding door ProRail geselecteerd als Passieve infrastructuur Provider (PiP). Hierbij wordt Cellnex verantwoordelijk voor het beheer en de uitbreiding van opstelpunten voor mobiele connectiviteit langs het spoor.

Telecomsector werkt aan brede certificering van glasvezel-technici

Telecomsector werkt aan brede certificering van glasvezel-technici

KPN, VodafoneZiggo, Eurofiber, DELTA Fiber, T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber, branchevereniging NLconnect en stichting SECT hebben de intentie uitgesproken om te komen tot een branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals. De partijen beogen daarmee de kwaliteit van de Nederlandse glasvezelnetwerken blijvend te garanderen. Tevens1

Rittal en STULZ: pioniers worden partners

Rittal en STULZ: pioniers worden partners

Rittal en STULZ hebben aangekondigd dat ze per direct een wereldwijd partnerschap aangaan voor de levering op maat van de infrastructuur, advies, ondersteuning en diensten op het gebied van datacenters. Klanten zullen profiteren van one-stop IT-infrastructuuroplossingen en van een uitgebreid portfolio van premium- en precisiekoelsystemen voor midd1