ICTroom bouwt modulair datacenter in Engeland

ICTroom bouwt een nieuw modulair datacenter voor internationale IT-service provider uit het Verenigd Koninkrijk. Om welke provider het precies gaat laat ICTroom in het midden.

De ICTroom Modular Datacenter (IMD) is een gestandaardiseerde en schaalbare datacenter oplossing. De oplossing is ontwikkeld door ICTroom in samenwerking met Siemens, GEA en Caterpillar, die onderdeel uit maken van de totaaloplossing. Met IMD wil ICTroom bedrijven en IT- dienstverleners in staat stellen snel te consolideren en wereldwijde datacenterinfrastructuur te standaardiseren.

`We zijn erg blij en trots dat onze datacentermodules een belangrijke rol gaan spelen in de standaardisatie van de datacenterinfrastructuur van deze gerenommeerde IT-dienstverlener. De inzet van onze modules in Engeland, bevestigt onze positie en differentiatie binnen de veeleisende internationale datacenterindustrie. Met onze gestandaardiseerde modulaire oplossing antwoorden wij niet alleen op kritische ecologische en sociale uitdagingen, maar onze modules zijn daarnaast veel economischer dan een traditioneel gebouwd datacenter`, zegt Honoré du Puy, Founding Partner van ICTroom.

Lees ook
Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

1931 congrescentrum 's-Hertogenbosch stond donderdag 1 december in het teken van IT Infra & Telecom Infra 2022. Dit jaar waren voor het eerste de twee events gecombineerd. Een goede stap, de twee hebben namelijk steeds meer met elkaar te maken. 5G en Edge zijn daar voorbeelden van, maar er zijn nog veel meer cases te noemen die duidelijk maken dat1

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022

Niet vergeten: donderdag 1 december IT Infra & Telecom Infra 2022 - In het 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch

Onduidelijkheid over vitaal verklaren van datacenters

Onduidelijkheid over vitaal verklaren van datacenters

Er is nog geen duidelijkheid over hoe bepaald kan worden of datacenters in Nederland als vitaal bestempeld kunnen worden. Een rapport van Stratix dat in opdracht van het Agentschap Telecom is gemaakt, schetst een verdeeld beeld over de vraag hoe het ministerie van Economische Zaken en Klimaat kan beoordelen welke datacenters voor Nederland vitale1