HP gaat klanten adviseren over DCIM-oplossingen

HP gaat klanten als consultant helpen een keuze te maken uit het grote scala aan Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het bedrijf stelt dat er onder datacenterbeheerders op dit moment veel verwarring is door het brede aanbod.

Het Amerikaanse bedrijf wil zijn consultancydiensten zo neutraal mogelijk aanbieden. Desondanks heeft het bedrijf voor het initiatief wel een samenwerkingsovereenkomst met een aantal DCIM-leveranciers afgesloten. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, nlyte en Siemens. HP stelt voor deze leveranciers gekozen te hebben aangezien de partijen het grootste marktaandeel in handen hebben. Ook andere leveranciers zijn echter welkom om zich bij HP aan te sluiten.

De consultancydiensten die HP gaat aanbieden bestaan uit workshops, roadmaps en ondersteuning bij de implementatie van DCIM-diensten. HP hoopt niet alleen te profiteren van de opbrengst van deze consultancydiensten, maar hierdoor ook langdurige relaties met nieuwe klanten aan te kunnen gaan.

Dossiers
Lees ook
Leviton publiceert interactieve Data Center Handboek

Leviton publiceert interactieve Data Center Handboek

Elk datacenter - van kleine onderneming tot hyperscale in de cloud - heeft een unieke set netwerkprioriteiten. Maar alle datacenterbeheerders zijn op zoek naar bekabelingssystemen die meerdere generaties technische upgrades kunnen doorstaan met minimale verstoring.

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

Bij veel ondernemingen is het datacenter al lang het meest waardevolle bezit van de organisatie. De vraag naar computer- en opslagmiddelen neemt toe, maar dat geldt ook voor de kosten voor het energieverbruik van het datacenter. Daarmee is het voordeel van het optimaliseren van de infrastructuur van het datacenter evident - het is immers een belan1

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Het monitoren en meten van de belangrijkste hardware-componenten binnen het datacenter zijn uitgegroeid tot de belangrijkste kenmerken van de Data Center Infrastructure Management (DCIM) tools die momenteel commercieel beschikbaar zijn. Er bestaat weliswaar geen eensluidende definitie van DCIM, maar veelal wordt hieronder verstaan: het geïntegreer1