HARTING Ha-VIS Dashboard vereenvoudigt het beheer van complexe Ethernet-netwerken

HARTING-Ha-VIS-Dashboard

Complexe Ethernet-netwerken zijn tegenwoordig de standaard. Ethernet-componenten zijn weliswaar vaak intelligent, maar desondanks is het niet eenvoudig het gehele netwerk te monitoren en onderhouden. Dit aangezien het overzicht over het gehele netwerk vaak ontbreekt. Het HARTING Ha-VIS Dashboard biedt uitkomst.

De Ha-VIS Dashboard-software is ontworpen om het monitoring, installeren en onderhouden van IP-gebaseerde netwerken te vereenvoudigen. Maximaal 256 netwerkapparaten kunnen worden gedetecteerd en beheerd door het dashboard. De oplossing is geschikt voor allerlei netwerken. Denk hierbij aan industriële ethernet netwerken, netwerken voor IP-camera’s, maar ook netwerken voor bijvoorbeeld energiedistributie.

Netwerk-topologie in kaart brengen

Het dashboard maakt gebruik van LLDDP om intelligente deelnemers in een netwerk te identificeren en de netwerk-topologie automatisch in kaart te brengen. De intelligente HARTING netwerkcomponenten kunnen worden gecontroleerd en centraal beheerd. De software werkt óók met netwerkapparatuur van andere fabrikanten, waardoor een lock-in wordt voorkomen.

Gedetecteerde netwerkapparaten kunnen centraal via een web, SNMP, Telnet of SSH-interface worden geconfigureerd, wat veel tijd kan schelen. Gebeurtenissen als link-down detectie worden automatisch gesignaleerd. Hier kan door het softwarepakket actie op worden ondernomen, bijvoorbeeld door een e-mail melding.

Analyse-opties

Het Ha-VIS Dashboard beschikt ook over analyse-opties voor eenvoudige monitoring en beheer van Ethernet-netwerken. De belasting van het netwerk kan cyclisch per poort worden opgehaald voor de geselecteerde verbindingen en vervolgens in kaart worden gebracht in een diagram.

Meer informatie over het HARTING Ha-VIS Dashboard is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)