Google gaat voor 100 procent duurzaam in 2030

Google Cloud 400300

Google heeft maandag op het eigen blog bekend gemaakt rond 2030 voor alle activiteiten permanent gebruik te maken van duurzame energie en daarmee bij te dragen aan een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.

Dit streven (“Announcing ‘round-the-clock clean energy for cloud”) zal Google niet alleen doen. Het maakt duidelijk de samenwerking met andere organisaties te zoeken om gezamenlijk tot meer duurzame bedrijfsmodellen te komen. Daarvoor stelt het energiebesparende software op basis van AI, die het al langer in de eigen datacenters gebruikt ter beschikking.

 

Verder stelt het bedrijf meer te willen samenwerken met steden. Een van de redenen daarvoor kan zijn dat de eigen duurzame energieopwekking natuurlijk niet 24/7 het zelfde oplevert. Soms is er een te hoge eigen productie en andere keren is het juist te weinig. In beide gevallen is het dan noodzakelijk via het lokale stroomnetwerk te kunnen terugleveren of afnemen.

 

Het bericht is voor een wereldwijd publiek geschreven en bevat geen specifieke verwijzing naar EU beleid. Dat lijkt aan te sturen op een CO2 neutrale operatie voor alle datacenters in de EU. Dus ook de Google hyperscalers in Delfzijl en binnenkomt Middenmeer.

Lees ook
ECL lanceert off-grid datacenter op basis van groene waterstof

ECL lanceert off-grid datacenter op basis van groene waterstof

ECL heeft een modulair, off-grid datacenter geïntroduceerd dat draait op groene waterstof. De startup levert deze datacenters vanaf het tweede kwartaal in blokken van 1 MW met een uptime-garantie van 99,9999 procent.

SDIA roept op tot datagedreven beslissingen over verduurzaming

SDIA roept op tot datagedreven beslissingen over verduurzaming

Het zal niemand ontgaan zijn dat de discussie over het energie- en watergebruik van datacenters de laatste jaren feller en emotioneler is geworden. Vergunningaanvragen voor nieuwe faciliteiten of uitbreidingen van bestaande locaties lijken steeds vaker bemoeilijkt te worden doordat kreten als ‘energiesluipers’ in discussies over de voor- en nadele1

Delta Electronics opent duurzaam gebouw op de Automotive Campus in Helmond

Delta Electronics opent duurzaam gebouw op de Automotive Campus in Helmond

Delta, een van de grootste aanbieders van energiemanagement- en gebouwbeheersystemen, heeft vandaag officieel het nieuwe gebouw op de Automotive Campus in Helmond geopend. Vanuit de nieuwe locatie ondersteunt Delta met productontwikkeling, testing en technisch onderhoud de verdere uitbreiding van zijn activiteiten in de sectoren industriële automa1