Google gaat datacenter aandrijven met windenergie

windmolen

Google gaat een datacenter in het Amerikaanse Oklahoma voor een belangrijk deel voorzien met windenergie. Hiervoor heeft het bedrijf een contract gesloten met een windmolenpark.

Het Amerikaanse IT-bedrijf maakt de overeenkomst bekend in een blogpost, waaruit blijkt dat Google in totaal de beschikking krijgt over 48 megawatt aan windenergie. Ter vergelijking: hiermee kunnen 48.000 huishoudens worden voorzien van energie.

Canadian Hills Wind Project

Google heeft een deal gesloten met The Grand River Dam Authority. Hierdoor neemt het bedrijf 48 megawatt aan windenergie die afkomstig zal zijn van het Canadian Hills Wind Project in Oklahoma. Het windmolenpark is op dit moment nog in aanbouw en is naar verwachting laat dit jaar operationeel.

Google investeert al langer in duurzame energie om de impact van zijn bedrijfsvoering op het milieu en de planeet te minimaliseren. In totaal neemt het bedrijf nu 260 megawatt aan duurzame energie af. Het is echter de eerste keer dat Google investeert in windenergie.

Dossiers
Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1