Google gaat datacenter aandrijven met windenergie

windmolen

Google gaat een datacenter in het Amerikaanse Oklahoma voor een belangrijk deel voorzien met windenergie. Hiervoor heeft het bedrijf een contract gesloten met een windmolenpark.

Het Amerikaanse IT-bedrijf maakt de overeenkomst bekend in een blogpost, waaruit blijkt dat Google in totaal de beschikking krijgt over 48 megawatt aan windenergie. Ter vergelijking: hiermee kunnen 48.000 huishoudens worden voorzien van energie.

Canadian Hills Wind Project

Google heeft een deal gesloten met The Grand River Dam Authority. Hierdoor neemt het bedrijf 48 megawatt aan windenergie die afkomstig zal zijn van het Canadian Hills Wind Project in Oklahoma. Het windmolenpark is op dit moment nog in aanbouw en is naar verwachting laat dit jaar operationeel.

Google investeert al langer in duurzame energie om de impact van zijn bedrijfsvoering op het milieu en de planeet te minimaliseren. In totaal neemt het bedrijf nu 260 megawatt aan duurzame energie af. Het is echter de eerste keer dat Google investeert in windenergie.

Dossiers
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.