Google en Facebook introduceren Open Rack v2.0 Standard voor 48V servers

Google en Facebook introduceren de Open Rack v2.0 Standard. Deze standaard specificeert een 48V power architectuur die met een hoge dichtheid kan worden geïmplementeerd in datacenters waar de beschikbare ruimte beperkt is.

De Open Rack standaard is oorspronkelijk ontwikkeld door Facebook en gebaseerd op een 12V architectuur. Google heeft echter sinds 2010 een 48V ecosysteem in gebruik en meldt in een blogpost dat dit bepaald geen windeieren heeft gelegd. Zo zou de verhoogde Server Power Usage Effectiveness (SPUE) het bedrijf inmiddels miljoenen dollars en kilowatturen hebben bespaard.

Eerste bijdrage van Google

Op basis van de ervaring die het bedrijf hiermee heeft opgedaan heeft het nu samen met Facebook de Google Open Rack v2.0 Standard ontwikkeld, dat voortbouwt op de 12V architectuur van de originele Open Rack standaard. Met zijn bijdrage wil Google de overgang van 12V naar 48V architectuur ondersteunen. Het is de eerste bijdrage van Google aan het Open Compute Project (OCP). Het bedrijf hoopt dat de standaard die het bedrijf samen met Facebook voorstelt wordt opgenomen in het OCP, waarin webgiganten werken aan standaarden voor grootschalige datacenters. Google is eerder dit jaar lid geworden van het OCP.

De twee bedrijven stellen de ontwerpen nu beschikbaar aan de OCP community voor feedback. Later dit jaar willen de bedrijven de standaard indienen bij de OCP Foundation.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Intel stoot Data Center Solutions Group af

Als onderdeel van zijn IDM 2.0-strategie heeft Intel besloten zijn Data Center Solutions Group (DSG) af te stoten. Overnemende partij is Mitac uit Taiwan. IDM staat voor Integrated Device Manufacturer. Deze strategie betekent in de praktijk dat het Californische concern alle niet-kernactiviteiten afstoot.

Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

Immersive cooling ontwikkelaar iXora toont tweede concept model: de HRM-10X

Na succesvolle previews tijdens de Next-Gen Datacenter Cooling Summit (Woerden, Nederland) en Slush 2021 (Helsinki, Finland), onthult iXora officieel haar tweede concept model. De HRM-10X is gebaseerd op dezelfde techniek als de eerdere HRM-3X.