Giordano Albertazzi nieuwe CEO Vertiv

Giordano-Albertazzi
Vertiv kondigt aan dat Giordano Albertazzi sinds 1 januari de rol van CEO op zich heeft genomen en is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.
 
Als CEO zal Albertazzi ernaar streven om Vertiv’s klantgerichtheid te vergroten door te focussen op de infrastructuur en de zakelijke behoeften van datacenter-, communicatienetwerk- en industriële toepassingen. Albertazzi neemt de rol van CEO op zich in een tijd van een aanhoudende sterke vraag in de datacenter-eindmarkten van Vertiv. Het bedrijf meldde een record orderportefeuille van 4,7 miljard dollar aan het eind van het derde kwartaal van 2022.
 
Vertiv kondigde in oktober 2022 zijn CEO-opvolgingsplan aan en sindsdien nam Albertazzi de rol van Chief Operating Officer op zich. Hierbij werkte hij nauw samen met voormalig CEO Rob Johnson, om een naadloze overgang te garanderen. Albertazzi wordt niet alleen CEO, maar blijft ook President Americas totdat er een opvolger is benoemd. Nu hij niet langer de rol van COO vervult, zal het operationele toezicht liggen bij de regionale presidenten, zodat zij zich verder kunnen concentreren op de regionale prestaties.
Meer over
Lees ook
‘De energietransitie moet sneller’

‘De energietransitie moet sneller’

Dat zegt prof.dr. Kornelis Blok in zijn afscheidsrede. Blok was jarenlang verbonden aan de Universiteit Utrecht en later de TU-Delft. Hij heeft zich zijn leven lang bezig gehouden met de energietransitie. Hij leverde onder andere een bijdrage aan het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Ook was hij oprichter van adviesbureau Ecofys.

Lex Coors herkozen in bestuur van Climate Neutral Data Center Pact

Lex Coors herkozen in bestuur van Climate Neutral Data Center Pact

Lex Coors is opnieuw gekozen als lid van het bestuur van de Climate Neutral Data Center Pact. Het nieuwe bestuur van bestaat nu uit Matt Pullen (EUDCA), Francisco Mingorance (CISPE), Lex Coors (Digital Realty), Giancarlo Giacomello (Aruba.it), Béla Waldhauser (eco) en Norbert Lemken (Duitse Datacenter Vereniging).

Vincent in ‘t Veld volgt Michel van den Assem op als MD Nederland

Vincent in ‘t Veld volgt Michel van den Assem op als MD Nederland

Michel van den Assem draagt zijn functie als Managing Director Digital Realty Nederland over aan Vincent in ’t Veld, SVP Service Providers & Market Strategy.