Gedragscode Veilig Aanleg Data- en Telecomnetwerken van kracht

gedragscode aanleg data en telecomnetwerken

 

Voor datacenters zijn telecomnetwerken essentieel. Daarom breiden zij voortdurend de connectiviteit uit en upgraden zij hun netwerken. Volgens branchevereniging Techniek Nederland staat de veiligheid in data- en telecomnetwerken de laatste jaren echter onder druk.

De bij de bouw betrokken branches hebben daarom een Gedragscode Netwerkveiligheid Data en Telecom opgesteld. De brancheverenigingen Techniek Nederland en NLconnect organiseerde eerder deze maand een bijeenkomst om deze gedragscode formeel te ondertekenen.

De ondertekenaars gaan meer samenwerken om ongelukken bij de aanleg van telecom- en datanetwerken te voorkomen. De veiligheidsprestaties van projecten worden bovendien voortaan gemeten. Daarnaast zal veilig werken een belangrijk onderdeel van de training en opleiding worden.

Behalve Techniek Nederland zetten ook de infrabedrijven Allinq, Baas, BAM, Circet, Van Gelder, Siers, Spie en VolkerWessels Telecom hun handtekening onder de code. CEO Wim Beukers van Allinq is voorzitter van de stuurgroep die de Gedragscode opstelde. Beukers: “Veiligheid wordt hiermee stevig verankerd in de bedrijfscultuur. Samen met opdrachtgevers nemen we daarvoor verantwoordelijkheid. Uniformering van regels, voorschriften en veiligheidsmiddelen gaat daarbij helpen.

De Gedragscode Veilige Aanleg Data- en Telecomnetwerken heeft veel overeenkomsten met de gedragscodes voor de bouw- en energiebranche. Met die branches hebben de opstellers dan ook veel overleg gevoerd. Zij verwachten dat ook telecom-operators en andere aannemers de gedragscode op korte termijn zullen onderschrijven.

 

De gedragscode kan hier worden gedownload.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)