Fusix Networks breidt netwerk uit naar Edese datacenter DCValley NL1

pixabay-hrpixa-server-1032730_960_720

Fusix Networks gaat vanuit het DCValley NL1 datacenter in Ede connectiviteitsdiensten leveren aan klanten. Zodra DCValley het datacenter in Ede opent zal Fusix direct in staat zijn services als IP Transit en Consultancy te kunnen leveren aan de klanten in het datacenter.

DCValley is een nieuwe Nederlandse speller in de datacenter- en colocatie-industrie. Het bedrijf bouwt zijn eerste edge datacenterfaciliteit in Ede: DCValley NL1. Dit datacenter krijgt een vermogen van 3MW en wordt ontworpen als Tier III-datacenter. DCValley NL1 wordt aangedreven met groene stroom en maakt gebruik van WKO/WKN voor koeling. Ook wordt restwarmte uit het datacenter hergebruikt. Het bedrijf kiest bewust voor Ede als vestigingslocatie voor zijn eerste datacenter, gezien het lage risicoprofiel van deze regio en de nabije ligging bij de regio Amsterdam.

“Als carrier-neutrale datacenter operator is het van enorm belang dat je meerdere verschillende en vooral betrouwbare connectiviteitsdiensten aan kan bieden in je datacenter. De toevoeging van een provider van het niveau van Fusix Networks op onze lijst van connectiviteitspartners is een belangrijke stap in het waarborgen van de maximale diversiteit en dichtheid die wij willen bereiken op het gebied van connectiviteit“, legt Vincent Wammes, Managing Director van DCValley, uit.

Dossiers
Lees ook
NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1