Foxconn werkt aan datacenter in container met zonnepanelen

Het Taiwanese Hon Hai Precision Industries, het moederbedrijf van Foxconn, heeft een reeks patenten toegewezen gekregen die betrekking hebben op datacenters in containers. Eén van de datacenters die in de patenten wordt beschreven is aangedreven met behulp van zonnepanelen en zijn voorzien van een omvormer. De units kunnen hierdoor over de gehele wereld worden geïmplementeerd.

Foxconn kondigde in juni al aan datacenters in containers te willen ontwikkelen die worden aangedreven met duurzame energiebronnen. Het moederbedrijf van Foxconn krijgt nu dus door het US Patent and Trademark Office (USPTO) een reeks patenten toegewezen om haar intellectueel eigendom op dit gebied te beschermen.

Datacenter in een container

Eén patent beschrijft een container die is voorzien van zonnepanelen, een unit om energie te stabiliseren, een omvormer en sensoren die de stroomvoorziening van het datacenter monitoren. Indien de zonnepanelen onvoldoende stroom leveren schakelt de container automatisch over op een alternatieve energiebron.

Daarnaast heeft Foxconn twee patenten toegewezen die methodes beschrijven om datacenters in een container te koelen. In beide gevallen wordt gebruik gemaakt van verhoogde vloeren, waardoor koude lucht eenvoudig naar servers kan worden gebracht. Wel gaan de patenten op verschillende wijzes om met koelinstallaties. Zo wordt in één patent op ieder rack een aparte airconditioningunit geplaatst, terwijl het andere ontwerp gebruik maakt van één grote airconditioningunit die buiten de container is geplaatst.

Allerlei voordelen

Datacenters in containers bieden allerlei voordelen voor gebruikers. Zo kunnen de datacenters in korte tijd op nagenoeg iedere locatie (denk aan een parkeerplaats of op het dak van een kantoorpand) worden geplaatst. Bedrijven kunnen de containers bijvoorbeeld inzetten om tijdelijk extra datacentercapaciteit tot hun beschikking te hebben.

Dossiers
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.