FNT Software vernieuwt DCIM-software FNT Monitoring

FNT Software lanceert een nieuwe versie van de DCIM-software FNT Monitoring. De software bevat nieuwe functionaliteiten voor het in real-time monitoren en beheren van infrastructuur in datacenters. Daarnaast zijn gebruiksscenario’s en functionaliteiten beschikbaar die voorheen in FNT Monitoring alleen beschikbaar waren via integraties van third-party applicaties.

“Datacenters zijn de meest belangrijke pijlers in moderne organisaties. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en efficiënt gebruik van resources zijn key performance indicators geworden die leidend zijn bij het nemen van strategische managementbeslissingen”, legt Nikolaus Albrecht, CEO van FNT, uit. DCIM maakt het mogelijk deze factoren te meten.

End-to-end datacenterbeheer

“DCIM functionaliteiten wordt in toenemende mate buiten de kritieke infrastructuurlaag geïmplementeerd en gebruikt voor het beheer van de volledige datacenter stack. De integratie van DCIM monitoring en asset management data met verschillende IT-beheer- en bedrijfssystemen geeft de mogelijkheid voor end-to-end datacenterbeheer, een aantrekkelijke aanpak die gestaag meer aandacht krijgt. FNT maakt, met zijn suite met geïntegreerde tools die verder gaan dan traditionele DCIM, een holistische beheermethode mogelijk die uiteindelijk de fundering legt voor software-gedreven datacenters”, zegt Rhonda Ascierto, Research Director Data Center Technologies bij onderzoeksbureau 451 Research.

De belangrijkste features van FNT Monitoring zijn:

  • Monitoring - levert inzicht in grootschalige netwerken door belangrijke informatie te verzamelen en weer te geven in een centraal web gebaseerde interface.
  • Alarmmeldingen - indien vooraf ingestelde waarden worden overschreden worden notificaties automatisch gegenereerd en verspreid naar het juiste personeel. Bij iedere melding wordt geanalyseerd hoe kritiek het probleem is en de meldingen wordt weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Gebruikers kunnen vanuit een melding direct schakelen naar de bijbehorende object data in FNT Command, waar zij meer details kunnen vinden.
  • Rapporten en trendanalyses - een geïntegreerd log legt alle gemeten waarden vast. Dit maakt het mogelijk op basis van eerder uitgevoerde metingen een langetermijnevaluatie uit te voeren van alle gemonitorde apparaten. Deze informatie helpt geïnformeerde beslissingen te nemen. het is mogelijk data over iedere gewenste periode op te vragen en om te zetten in grafieken of tabellen.
Dossiers
Lees ook
‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

Dat zegt Justin Blumling, Solutions Architect bij Panduit in een interview. Ook ziet hij steeds meer datacenters die Datacenter Infrastructure Management integreren met asset management. Met name software van ServiceNow wordt daarbij veel gebruikt.

Telecom Sans Frontiers schiet Turkije en Syrië te hulp

Telecom Sans Frontiers schiet Turkije en Syrië te hulp

Naast alle menselijk leed dat de zware aardbevingen in Turkije en Syrië hebben veroorzaakt, is er ook sprake van enorme verwoestingen. In het gebied zijn woningen, winkels en bedrijven zwaar beschadigd of erger.

Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

Impressie IT Infra & Telecom Infra 2022

1931 congrescentrum 's-Hertogenbosch stond donderdag 1 december in het teken van IT Infra & Telecom Infra 2022. Dit jaar waren voor het eerste de twee events gecombineerd. Een goede stap, de twee hebben namelijk steeds meer met elkaar te maken. 5G en Edge zijn daar voorbeelden van, maar er zijn nog veel meer cases te noemen die duidelijk maken dat1