<


FNT Software vernieuwt DCIM-software FNT Monitoring

FNT Software lanceert een nieuwe versie van de DCIM-software FNT Monitoring. De software bevat nieuwe functionaliteiten voor het in real-time monitoren en beheren van infrastructuur in datacenters. Daarnaast zijn gebruiksscenario’s en functionaliteiten beschikbaar die voorheen in FNT Monitoring alleen beschikbaar waren via integraties van third-party applicaties.

“Datacenters zijn de meest belangrijke pijlers in moderne organisaties. Beschikbaarheid, betrouwbaarheid en efficiënt gebruik van resources zijn key performance indicators geworden die leidend zijn bij het nemen van strategische managementbeslissingen”, legt Nikolaus Albrecht, CEO van FNT, uit. DCIM maakt het mogelijk deze factoren te meten.

End-to-end datacenterbeheer

“DCIM functionaliteiten wordt in toenemende mate buiten de kritieke infrastructuurlaag geïmplementeerd en gebruikt voor het beheer van de volledige datacenter stack. De integratie van DCIM monitoring en asset management data met verschillende IT-beheer- en bedrijfssystemen geeft de mogelijkheid voor end-to-end datacenterbeheer, een aantrekkelijke aanpak die gestaag meer aandacht krijgt. FNT maakt, met zijn suite met geïntegreerde tools die verder gaan dan traditionele DCIM, een holistische beheermethode mogelijk die uiteindelijk de fundering legt voor software-gedreven datacenters”, zegt Rhonda Ascierto, Research Director Data Center Technologies bij onderzoeksbureau 451 Research.

De belangrijkste features van FNT Monitoring zijn:

  • Monitoring - levert inzicht in grootschalige netwerken door belangrijke informatie te verzamelen en weer te geven in een centraal web gebaseerde interface.
  • Alarmmeldingen - indien vooraf ingestelde waarden worden overschreden worden notificaties automatisch gegenereerd en verspreid naar het juiste personeel. Bij iedere melding wordt geanalyseerd hoe kritiek het probleem is en de meldingen wordt weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Gebruikers kunnen vanuit een melding direct schakelen naar de bijbehorende object data in FNT Command, waar zij meer details kunnen vinden.
  • Rapporten en trendanalyses - een geïntegreerd log legt alle gemeten waarden vast. Dit maakt het mogelijk op basis van eerder uitgevoerde metingen een langetermijnevaluatie uit te voeren van alle gemonitorde apparaten. Deze informatie helpt geïnformeerde beslissingen te nemen. het is mogelijk data over iedere gewenste periode op te vragen en om te zetten in grafieken of tabellen.
Dossiers
Lees ook
Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en...

Panduit EMEA Digital Forum 2021 over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken

Panduit EMEA Digital Forum 2021 over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken

Panduit organiseert op woensdag 16 juni het virtuele forum ‘We Connect.’, over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken. Tijdens een virtuele reis langs innovatiecentra van het bedrijf worden alle deelnemers geïnformeerd over infrastructuurtrends en -oplossingen.

Met OPTO 22 IT en OT op een veilige en logische manier koppelen

Met OPTO 22 IT en OT op een veilige en logische manier koppelen

Het scheiden van IT en OT heeft goede redenen. Er zijn manieren om de twee te koppelen op een logische en veilige manier. Daarmee wordt aan alle eisen van veiligheid, data integriteit en compliance voldaan. OPTO 22 heeft de EPIC om dit mogelijk te maken.