Fluke Networks en Microlease introduceren FI-3000 FiberInspector Pro

Fluke ab

De nieuwe 100Gb en 400Gb Ethernet verbindingen in Data Centers maken gebruik van MPO connectoren. Deze connectoren koppelen 8, 12, 16, 24 of zelfs 36 vezels tegelijk in één enkele handeling en hebben hierdoor een zeer hoge densiteit. Om zeker te zijn dat de connector schoon is en het laserlicht van geen enkele vezel wordt belemmerd is een inspectie van deze connector voor het koppelen noodzakelijk.

Fluke Networks en Microlease introduceren nu de Fluke FI-3000 FiberInspector Pro. Hiermee is het mogelijk met slechts één druk op de knop alle vezels van de MPO automatisch te controleren. De optische camera microscoop is zeer eenvoudig, efficient en ergonomisch. De camera stelt automatisch scherp en levert pass/fail resultaten in enkele seconden. In ‘Live-View’ modus is het mogelijk vingervlug via touchscreen gebaren in te zoomen en van vezel naar vezel te verplaatsen om zo het gehele koppelvlak of slechts één van de vezels nader tye inspecteren. De opgeslagen resultaten op uw telefoon zijn eenvoudig te delen via sms- en/of e-mail berichten. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk de resultaten op het Fluke LinkWare platform op te slaan om een volledige project-rapportage te krijgen.

Vanaf 1 juli levert en verhuurt Data Center meetspecialist Microlease de nieuwe FI-3000 FiberInspector Pro uit voorraad, net als de Fluke MultiFiber Pro, een MPO optical power meter of één van de andere Fluke Networks meetapparaten voor Data Centers.

Dossiers