Fixstars introduceert 6TB SSD

Het Japanse Fixstars introduceert de eerste 6TB SSD ter wereld. De SSD moet in juni in de winkels liggen.

Fixstars introduceert in totaal drie nieuwe SSD’s: de 1000M, 3000M en 6000M. De 1000M en 3000M maken bijna gebruik van 16nm flash geheugen en een 6Gbps interface. De SSD’s leveren respectievelijk 1TB en 3TB aan opslagruimte.

6000M

De 6000M is echter het meest interessante nieuwe product dat Fixstars introduceert. Deze SSD is voorzien van 15nm flash geheugen en een 6Gbps interface. De unit biedt in totaal 6TB aan opslagruimte. Naar verwachting kan de SSD leessnelheden van 540MB/s en schrijfsnelheden van 520MB/s realiseren.

Het is niet bekend welk bedrag Fixstars voor de 6TB SSD in rekening gaat brengen. De 1TB 1000M gaat 820 dollar kosten. We kunnen er vanuit gaan dat de prijs van de 6TB SSD van Fixstars een stuk hoger ligt.

Meer over
Lees ook
Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Onderzoek: ‘In datacenters zijn hard drives soms energiezuiniger dan SSD’s’

Een nieuwe studie roept twijfel op over het idee dat SSDs (Solid State Drives) altijd energiezuiniger zijn dan harde schijven als opslagmedium in datacenters. Hoewel SSDs vaak worden gewaardeerd om hun snelheid en veronderstelde energiezuinigheid, blijkt uit een onderzoek van Scality dat harde schijven in sommige gevallen een betere energiedichthe1

Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Real Solutions Haarlem introduceert Seagate Lyve Mobile solutions

Wanneer je niet wilt investeren in hardware, omdat je bijvoorbeeld tijdelijk extra opslag nodig hebt, of voor data die je op locatie verzameld en wilt verplaatsen naar een andere locatie en/of Cloud opslag, dan moet je zeker contact opnemen over deze oplossing.

Energie besparen in het datacenter; prestaties per watt maken het verschil

Datacenters zijn de ruggengraat van de digitale economie, maar de exploitatie vereist grote hoeveelheden energie. Zorgvuldig ontworpen datacenters en efficiënte IT-componenten maken computergebruik nog groener. SSD’s spelen hierbij een belangrijke rol.