Facebook start met bouw van megadatacenter in Texas

Modern interior of server room in datacenter

Facebook start deze week met de bouw van een datacenter van 1 miljard dollar in het Amerikaanse North Fort Worth. Het datacenter wordt gebouwd op een stuk grond van ruim 44 hectare en wordt ruim 69.000 vierkante meter groot.

Dit meldt The Dallas Morning News. Het datacenter moet het grootste datacenter in het noorden van de Amerikaanse staat Texas worden. Het datacenter wordt gefaseerd gebouwd. De eerste fase bestaat uit een datacenter met een oppervlakte van ruim 23.000 vierkante meter. Op termijn kan de locatie verdrievoudigen tot 69.000 vierkante meter.

Veel details over het datacenter zijn helaas nog niet bekend. Al langer is duidelijk dat er in North Fort Worth een nieuw groot datacenter wordt gebouwd. Geruchten stelden dat de locatie eigendom is van datacenter, iets wat tot deze week niet bevestigd kon worden door de autoriteiten in North Fort Worth. Greg Abbott, gouverneur van North Fort Worth, heeft de komst van Facebook maandag bevestigd.

Meer over
Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.