Facebook start met bouw van megadatacenter in Texas

Modern interior of server room in datacenter

Facebook start deze week met de bouw van een datacenter van 1 miljard dollar in het Amerikaanse North Fort Worth. Het datacenter wordt gebouwd op een stuk grond van ruim 44 hectare en wordt ruim 69.000 vierkante meter groot.

Dit meldt The Dallas Morning News. Het datacenter moet het grootste datacenter in het noorden van de Amerikaanse staat Texas worden. Het datacenter wordt gefaseerd gebouwd. De eerste fase bestaat uit een datacenter met een oppervlakte van ruim 23.000 vierkante meter. Op termijn kan de locatie verdrievoudigen tot 69.000 vierkante meter.

Veel details over het datacenter zijn helaas nog niet bekend. Al langer is duidelijk dat er in North Fort Worth een nieuw groot datacenter wordt gebouwd. Geruchten stelden dat de locatie eigendom is van datacenter, iets wat tot deze week niet bevestigd kon worden door de autoriteiten in North Fort Worth. Greg Abbott, gouverneur van North Fort Worth, heeft de komst van Facebook maandag bevestigd.

Meer over
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.