Facebook legt verrassende keuze voor DCIM-oplossing uit

Facebook zorgde onlangs voor een verrassing door voor zijn datacenter infrastructure management (DCIM) oplossing niet een van de 'bekende namen' te kiezen, maar in zee te gaan met CA Technologies. Tijdens de onlangs gehouden Open Compute Summit in Californië legde Tom Furlong van Facebook uit hoe hij tot deze keuze is gekomen. 

De uitleg van Tom Furlong, Facebook's vice-president Infrastructure Data Centers, is opgenomen op video. Zijn presentatie is zeer interessant en is op de Amerikaanse website Silicon Angle uitgebreid besproken. Ook de video en enkele aanvullende presentaties zijn op deze webpagina te vinden. Hieronder echter alvast de op YouTube geplaatste video van de presentatie over de DCIM-keuze van Facebook.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij1

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

Dat zegt Justin Blumling, Solutions Architect bij Panduit in een interview. Ook ziet hij steeds meer datacenters die Datacenter Infrastructure Management integreren met asset management. Met name software van ServiceNow wordt daarbij veel gebruikt.

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

Jacarta heeft met PowerZook een onopvallende, robuuste en duurzame sensor op de markt gebracht dat de datacentermanager enorm gaat helpen bij de uitdaging om efficiënt en met minimale kosten 24 × 7 uptime te zijn.