Facebook kiest CA voor DCIM

Unknown

Facebook heeft gekozen voor de DCIM-oplossing van CA Technologies. Het internetbedrijf past deze software toe op miljoenen energie-gerelateerde gegevens, zodat het energieverbruik kan worden teruggedrongen. Daarnaast verwacht Facebook hiermee de energievoorziening efficiënter in te richten en de kosten te kunnen terugdringen.

Facebook heeft een aantal DCIM-leveranciers onderworpen aan een intensief evaluatieproces. CA Technologies was één van de twaalf leveranciers die werd overwogen en een proof-of-concept heeft voltooid. Dit werd gevolgd door een uitgebreid proefproject in een datacenter met een oppervlakte van ruim 9.000 vierkante meter. Na voltooiing van het proefproject werkten Facebook en CA samen aan een maatoplossing voor de energiebehoeften van DCIM's voor nu en in de toekomst. Hierbij werd rekening gehouden met technologische innovatie en het vermogen van CA Technologies om snel en schaalbaar werk te leveren. Tot slot werkten de twee bedrijven samen om de zakelijke doelstellingen van Facebook aan te passen en af te stemmen.

Optimaliseren infrastructuur

"Onze missie is om de wereld te verbinden en de eigen IT-infrastructuur speelt een cruciale rol in het realiseren van deze missie", zegt Tom Furlong, VP Infrastructure Data Centers bij Facebook. "Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren, om onze datacenters te optimaliseren. Het bijeenbrengen van onze energie-gerelateerde informatie op een centrale plek, was daar een van de kernvereisten voor."

"Elke dag weer maken 728 miljoen mensen gebruik van Facebook en de verwachtingen rond de kwaliteit van de dienst, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid zijn extreem hoog", zegt Terrence Clark, senior VP Infrastructure Management bij CA Technologies. "Hierdoor worden aanzienlijke eisen gesteld aan de IT-infrastructuur, met weinig ruimte voor fouten of kostbare inefficiëntie. De IT- en faciliteitenteams van Facebook beschouwen het dan ook als een topprioriteit om zoveel mogelijk te weten te komen over het energiegebruik en de koeling. En tevens om uit te vinden waar potentiële problemen kunnen schuilen in de systemen en waar mogelijkheden liggen voor kostenbesparingen."

Overzicht

De IT-afdeling van Facebook kan deze energiegegevens nu in hun bredere DCIM-systeem opnemen voor een nog vollediger beeld van de totale status van het systeem. Daarnaast kunnen zij alle gegevens tegelijkertijd analyseren. Hierdoor kan Facebook beter onderbouwde beslissingen nemen op het gebied van efficiëntie en het verlagen van kosten, terwijl zij tevens een naadloze beleving bieden aan de klant en nieuwe mogelijkheden scheppen voor innovatie.

CA DCIM biedt hen dan ook een op het web gebaseerde gecentraliseerde oplossing voor het bewaken van de energievoorziening, koeling en omstandigheden in het datacenter. Facebook presenteerde de eerste resultaten van de implementatie van CA DCIM tijdens de Open Compute Project Summit 2014.

Meer over
Lees ook
Schleifenbauer introduceert DCIM-tool DCMS GO

Schleifenbauer introduceert DCIM-tool DCMS GO

Schleifenbauer introduceert de nieuwe DCIM-softwaretool DCMS GO. DCMS GO is een monitoring-tool voor Schleifenbauer PDU’s en DPM-energiemeters en wordt vanaf heden kosteloos aangeboden aan datacenters die met Schleifenbauer producten werken. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Perf-IT. Indien gewenst kan het pakket d1

'Investeringen in DCIM oplossing stijgen tot 1,38 miljard euro in 2021'

De vraag naar Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen stijgt de komende jaren. Bedrijven investeren in 2021 naar verwachting 1,38 miljard euro (1,65 miljard dollar) in DCIM. Dit voorspelt het onderzoeksbureau Zion Market Research. In 2015 werd nog ongeveer 456,7 miljoen euro (546 miljoen dollar) in DCIM geïnvesteerd. Naar verwachting stijgen de investeringen tussen 2016 en 2021 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 20,3% tot 1,38 miljard dollar in 2021. Zion Market Research wijst erop dat de functionaliteiten van DCIM oplossingen steeds uitgebreider worden. Enke1

Sunbird Software voegt business intelligence en analytische functies toe aan DCIM suite

Sunbird Software voegt business intelligence en analytische functies toe aan DCIM suite

Sunbird Software vernieuwt zijn datacenter infrastructure management (DCIM) oplossing dcTrack DCIM Operations. In versie 6.0.2 zijn nieuwe business intelligence- en analytische functies beschikbaar die datacenterbeheerders helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen. “Datacenterbeheerders hebben eenvoudige manieren nodig om DCIM-data te verz1