Facebook kiest CA voor DCIM

Unknown

Facebook heeft gekozen voor de DCIM-oplossing van CA Technologies. Het internetbedrijf past deze software toe op miljoenen energie-gerelateerde gegevens, zodat het energieverbruik kan worden teruggedrongen. Daarnaast verwacht Facebook hiermee de energievoorziening efficiënter in te richten en de kosten te kunnen terugdringen.

Facebook heeft een aantal DCIM-leveranciers onderworpen aan een intensief evaluatieproces. CA Technologies was één van de twaalf leveranciers die werd overwogen en een proof-of-concept heeft voltooid. Dit werd gevolgd door een uitgebreid proefproject in een datacenter met een oppervlakte van ruim 9.000 vierkante meter. Na voltooiing van het proefproject werkten Facebook en CA samen aan een maatoplossing voor de energiebehoeften van DCIM's voor nu en in de toekomst. Hierbij werd rekening gehouden met technologische innovatie en het vermogen van CA Technologies om snel en schaalbaar werk te leveren. Tot slot werkten de twee bedrijven samen om de zakelijke doelstellingen van Facebook aan te passen en af te stemmen.

Optimaliseren infrastructuur

"Onze missie is om de wereld te verbinden en de eigen IT-infrastructuur speelt een cruciale rol in het realiseren van deze missie", zegt Tom Furlong, VP Infrastructure Data Centers bij Facebook. "Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren, om onze datacenters te optimaliseren. Het bijeenbrengen van onze energie-gerelateerde informatie op een centrale plek, was daar een van de kernvereisten voor."

"Elke dag weer maken 728 miljoen mensen gebruik van Facebook en de verwachtingen rond de kwaliteit van de dienst, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid zijn extreem hoog", zegt Terrence Clark, senior VP Infrastructure Management bij CA Technologies. "Hierdoor worden aanzienlijke eisen gesteld aan de IT-infrastructuur, met weinig ruimte voor fouten of kostbare inefficiëntie. De IT- en faciliteitenteams van Facebook beschouwen het dan ook als een topprioriteit om zoveel mogelijk te weten te komen over het energiegebruik en de koeling. En tevens om uit te vinden waar potentiële problemen kunnen schuilen in de systemen en waar mogelijkheden liggen voor kostenbesparingen."

Overzicht

De IT-afdeling van Facebook kan deze energiegegevens nu in hun bredere DCIM-systeem opnemen voor een nog vollediger beeld van de totale status van het systeem. Daarnaast kunnen zij alle gegevens tegelijkertijd analyseren. Hierdoor kan Facebook beter onderbouwde beslissingen nemen op het gebied van efficiëntie en het verlagen van kosten, terwijl zij tevens een naadloze beleving bieden aan de klant en nieuwe mogelijkheden scheppen voor innovatie.

CA DCIM biedt hen dan ook een op het web gebaseerde gecentraliseerde oplossing voor het bewaken van de energievoorziening, koeling en omstandigheden in het datacenter. Facebook presenteerde de eerste resultaten van de implementatie van CA DCIM tijdens de Open Compute Project Summit 2014.

Meer over
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1