<


Facebook kiest CA voor DCIM

Unknown

Facebook heeft gekozen voor de DCIM-oplossing van CA Technologies. Het internetbedrijf past deze software toe op miljoenen energie-gerelateerde gegevens, zodat het energieverbruik kan worden teruggedrongen. Daarnaast verwacht Facebook hiermee de energievoorziening efficiënter in te richten en de kosten te kunnen terugdringen.

Facebook heeft een aantal DCIM-leveranciers onderworpen aan een intensief evaluatieproces. CA Technologies was één van de twaalf leveranciers die werd overwogen en een proof-of-concept heeft voltooid. Dit werd gevolgd door een uitgebreid proefproject in een datacenter met een oppervlakte van ruim 9.000 vierkante meter. Na voltooiing van het proefproject werkten Facebook en CA samen aan een maatoplossing voor de energiebehoeften van DCIM's voor nu en in de toekomst. Hierbij werd rekening gehouden met technologische innovatie en het vermogen van CA Technologies om snel en schaalbaar werk te leveren. Tot slot werkten de twee bedrijven samen om de zakelijke doelstellingen van Facebook aan te passen en af te stemmen.

Optimaliseren infrastructuur

"Onze missie is om de wereld te verbinden en de eigen IT-infrastructuur speelt een cruciale rol in het realiseren van deze missie", zegt Tom Furlong, VP Infrastructure Data Centers bij Facebook. "Wij zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren, om onze datacenters te optimaliseren. Het bijeenbrengen van onze energie-gerelateerde informatie op een centrale plek, was daar een van de kernvereisten voor."

"Elke dag weer maken 728 miljoen mensen gebruik van Facebook en de verwachtingen rond de kwaliteit van de dienst, de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid zijn extreem hoog", zegt Terrence Clark, senior VP Infrastructure Management bij CA Technologies. "Hierdoor worden aanzienlijke eisen gesteld aan de IT-infrastructuur, met weinig ruimte voor fouten of kostbare inefficiëntie. De IT- en faciliteitenteams van Facebook beschouwen het dan ook als een topprioriteit om zoveel mogelijk te weten te komen over het energiegebruik en de koeling. En tevens om uit te vinden waar potentiële problemen kunnen schuilen in de systemen en waar mogelijkheden liggen voor kostenbesparingen."

Overzicht

De IT-afdeling van Facebook kan deze energiegegevens nu in hun bredere DCIM-systeem opnemen voor een nog vollediger beeld van de totale status van het systeem. Daarnaast kunnen zij alle gegevens tegelijkertijd analyseren. Hierdoor kan Facebook beter onderbouwde beslissingen nemen op het gebied van efficiëntie en het verlagen van kosten, terwijl zij tevens een naadloze beleving bieden aan de klant en nieuwe mogelijkheden scheppen voor innovatie.

CA DCIM biedt hen dan ook een op het web gebaseerde gecentraliseerde oplossing voor het bewaken van de energievoorziening, koeling en omstandigheden in het datacenter. Facebook presenteerde de eerste resultaten van de implementatie van CA DCIM tijdens de Open Compute Project Summit 2014.

Meer over
Lees ook
DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

DCIM cruciaal voor optimaliseren van datacenter

Bij veel ondernemingen is het datacenter al lang het meest waardevolle bezit van de organisatie. De vraag naar computer- en opslagmiddelen neemt toe, maar dat geldt ook voor de kosten voor het energieverbruik van het datacenter. Daarmee is het voordeel van het optimaliseren van de infrastructuur van het datacenter evident - het is immers een belangrijke...

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Europees project ontwikkelt open source datacenter management

Het monitoren en meten van de belangrijkste hardware-componenten binnen het datacenter zijn uitgegroeid tot de belangrijkste kenmerken van de Data Center Infrastructure Management (DCIM) tools die momenteel commercieel beschikbaar zijn. Er bestaat weliswaar geen eensluidende definitie van DCIM, maar veelal wordt hieronder verstaan: het geïntegreerde...

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaakt....