Europese IT'ers bewaren gevoelige data het liefst op fysieke servers

datacenter

Europese IT-afdelingen slaan gevoelige data liever op fysieke servers op dan in de cloud. 46% van de Europese IT'ers geeft hieraan de voorkeur. Dit blijkt uit onderzoek van Iron Mountain onder IT-afdelingen.

De cloud wordt voor storagedoeleinden in beperkte mate omarmd. 37% van de ondervraagde IT'ers geeft aan dat de cloud onderdeel is van hun hybride storage-strategie. 8% van de IT'ers is daarnaast van plan de cloud in de komende 12 tot 24 maanden onderdeel te maken van deze strategie. Dit betekent dat een belangrijk deel van de IT-afdelingen ervoor kiest de cloud voor storage links te laten liggen.

IT-afdelingen kijken met name kritisch naar de opslag van gevoelige, vertrouwelijke, bedrijfskritische en streng gereguleerde data. Ook nieuwe, waardevolle of veel gebruikte data wordt liever op fysieke servers geplaatst dan in de cloud. IT-afdelingen stellen dat zij voor deze data simpelweg het risico op een datalek niet kunnen nemen. De IT'ers zijn dus van mening dat data op eigen servers veiliger is dan in de cloud.

Lees ook
DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.