Europese datacenters investeerden 11% meer in Q4 2014

Europese datacenters hebben in het laatste kwartaal van 2014 11% meer geïnvesteerd. Vooral in IaaS en PaaS-diensten wordt meer geïnvesteerd.

Dit blijkt uit de Q4 EU Data Quarterly IT Tracker van DatacenterDynamics Intelligence. In totaal gaven Europese datacenters 48,8 miljard dollar uit in Q4 2014, 11% meer dan in hetzelfde kwartaal in 2013. Investeringen in IaaS- en PaaS-diensten zijn met 28% toegenomen, de grootste stijging van alle segmenten. Ook de investeringen in infrastructuursoftware zijn toegenomen (12%). Infrastructuursoftware is hiermee goed voor maar liefst 39% van alle investeringen in datacenters.

Als we kijken naar belangrijke spelers op de markt gaat Cisco al langere tijd aan leiding. Hier komt geen verandering in. Het bedrijf is met een markaandeel van 9,4% opnieuw marktleider en draaide in Q4 2014 een omzet van 4,6 miljard dollar. Andere grote spelers zijn HP en IBM. HP zag zijn marktaandeel dalen van 9,1% naar 8,6% en draaide in Q4 2014 een omzet van 4,2 miljard dollar. Ook IBM zag zijn cijfers teruglopen. Het bedrijf draaide en omzet van 2,6 miljard dollar, waarmee het 5,3% van de markt in handen heeft.

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.