Europese datacenters investeerden 11% meer in Q4 2014

Europese datacenters hebben in het laatste kwartaal van 2014 11% meer geïnvesteerd. Vooral in IaaS en PaaS-diensten wordt meer geïnvesteerd.

Dit blijkt uit de Q4 EU Data Quarterly IT Tracker van DatacenterDynamics Intelligence. In totaal gaven Europese datacenters 48,8 miljard dollar uit in Q4 2014, 11% meer dan in hetzelfde kwartaal in 2013. Investeringen in IaaS- en PaaS-diensten zijn met 28% toegenomen, de grootste stijging van alle segmenten. Ook de investeringen in infrastructuursoftware zijn toegenomen (12%). Infrastructuursoftware is hiermee goed voor maar liefst 39% van alle investeringen in datacenters.

Als we kijken naar belangrijke spelers op de markt gaat Cisco al langere tijd aan leiding. Hier komt geen verandering in. Het bedrijf is met een markaandeel van 9,4% opnieuw marktleider en draaide in Q4 2014 een omzet van 4,6 miljard dollar. Andere grote spelers zijn HP en IBM. HP zag zijn marktaandeel dalen van 9,1% naar 8,6% en draaide in Q4 2014 een omzet van 4,2 miljard dollar. Ook IBM zag zijn cijfers teruglopen. Het bedrijf draaide en omzet van 2,6 miljard dollar, waarmee het 5,3% van de markt in handen heeft.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...