Europese brancheorganisaties introduceren handboek voor inkoop van clouddiensten in de publieke sector

De 66-bladzijden tellende gids, die onlangs is gepubliceerd, is bedoeld om inkopers in de publieke sector in Europa te helpen met de aanbesteding van clouddiensten. Daarnaast is het handboek ook bedoeld om de digitale transformatie van overheden te vergemakkelijken en de publieke sector aan te moedigen om een toekomstgericht aanbestedingsbeleid, met cloud first als uitgangspunt, te voeren.

Best practices uit het cloud-ecosysteem

Het handboek is ontwikkeld door de Europese brancheorganisaties CISPE (Cloud Infrastructure Services Providers in Europe) met steun van het Cloud Industry Forum, Danish Cloud Community, DHPA Trusted Cloud Experts, ISPConnect, eco/EuroCloud Duitsland en EuroCloud Frankrijk. De organisaties vertegenwoordigen gezamenlijk duizenden bedrijven die samen het cloud-ecosysteem van Europa vormen. In het handboek zijn de ervaringen van partners, organisaties, deelnemers en leden in het kader van overheidsopdrachten in de cloudmarkt beschreven.

ISPConnect

Het handboek werd in Brussel in aanwezigheid van de Europese Commissie gelanceerd tijdens het evenement "How to Transform Governments Through a Smart Cloud Policy". Het zal in september en oktober 2019 in meerdere Europese talen worden vertaald en in verschillende EU-lidstaten worden gelanceerd.

De overstap naar de cloud vergemakkelijken

De gids is bedoeld om de digitale transformatie van overheden en de publieke sector te faciliteren. Een belangrijke manier om dat te bereiken zijn best practice richtlijnen voor Europese publieke inkopers van clouddiensten. De gedachte daarachter is dat publieke aanbesteders op deze manier betere beslissingen kunnen nemen over de aanschaf van clouddiensten. Een vereiste daarbij is dat de cloud de standaard is, waar alleen van kan worden afgeweken als dit kan worden gerechtvaardigd.

"We hebben een unieke kans om de mogelijkheden van de cloud naar publieke instellingen te brengen om de transformatie van diensten die burgers verwachten mogelijk te maken", aldus Sven Visser, voorzitter van DHPA en directeur van Cyso Group. "Samenwerken op Europese schaal is van cruciaal belang voor het succes van Europese bedrijven."

"Onze leden verwachten dat overheden het voorbeeld geven bij het besteden van hun IT-budgetten", aldus Simon Besteman, CEO van ISPConnect. "De cloud moet vandaag de dag worden beschouwd als een centraal element voor het succes van het beleid in Nederland en voor Europa als geheel”, besluit Besteman.

Lees ook
Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

Gartner voorspelt: Uitgaven voor public cloud groeien in 2021 met 18%

Volgens Gartner zullen de wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan public cloud-diensten in 2021 naar verwachting met 18,4% toenemen tot in totaal 304,9 miljard dollar, tegen 257,5 miljard dollar in 2020.

Cyxtera richt zich op enterprises, mkb en service providers

Cyxtera richt zich op enterprises, mkb en service providers

Onlangs is het datacenter van Cyxtera in het Polanenpark, aan de westkant van Amsterdam, geopend. Het is de eerste vestiging in Nederland van het bedrijf dat meer dan 60 datacenters verspreid over de wereld heeft. Waarom Cyxtera voor deze regio koos en waarmee het zich onderscheidt van de rest van de markt waren vragen die tijdens het interview ui1

Cyxtera update reseller-partnerprogramma - Vernieuwd programma biedt reseller-partners meer incentives, meer flexibiliteit en meer opties

Cyxtera update reseller-partnerprogramma - Vernieuwd programma biedt reseller-partners meer incentives, meer flexibiliteit en meer opties

Cyxtera, wereldleider op het gebied van colocatie- en interconnectiediensten in datacenters, heeft het reseller partnerprogramma geüpdatet. Het biedt partners onderscheidende incentives en flexibiliteit met schaalbare toegang tot meerdere niveaus van voordelen en ondersteuning.