Europees EURECA project moet gebruik van energie-efficiënte datacenters bevorderen

Datacentre Alliance (DCA) heeft als onderdeel van een consortium dat bestaat uit acht partners een subsidie van 1,5 miljoen dollar gekregen van de Europese Unie voor het project EURECA. Het project is bedoeld om het gebruik van duurzame, energie-efficiënte datacenterproducten en -diensten te gebruiken binnen de publieke sector in de Europese Unie.

Het project is in maart gestart en heeft een looptijd van 36 maanden. EURECA moet uiteindelijk een eenvoudig te gebruik tool om een eigen datacenter te vergelijken met best practices, Key Performance Indicators (KPI’s) en een volwassenheidsmodel. Op basis van deze analyse worden aanbevelingen gedaan, richtlijnen aanbevolen en roadmaps verstrekt. DCA benadrukt dat EURECA niet is bedoeld om nieuwe standaarden op te zetten, maar juist om de inzet van bestaande en aanstaande standaarden te bevorderen.

 
Dossiers
Lees ook
DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.