Europees EURECA project moet gebruik van energie-efficiënte datacenters bevorderen

Datacentre Alliance (DCA) heeft als onderdeel van een consortium dat bestaat uit acht partners een subsidie van 1,5 miljoen dollar gekregen van de Europese Unie voor het project EURECA. Het project is bedoeld om het gebruik van duurzame, energie-efficiënte datacenterproducten en -diensten te gebruiken binnen de publieke sector in de Europese Unie.

Het project is in maart gestart en heeft een looptijd van 36 maanden. EURECA moet uiteindelijk een eenvoudig te gebruik tool om een eigen datacenter te vergelijken met best practices, Key Performance Indicators (KPI’s) en een volwassenheidsmodel. Op basis van deze analyse worden aanbevelingen gedaan, richtlijnen aanbevolen en roadmaps verstrekt. DCA benadrukt dat EURECA niet is bedoeld om nieuwe standaarden op te zetten, maar juist om de inzet van bestaande en aanstaande standaarden te bevorderen.

 
Dossiers
Lees ook
Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.