Europees datacenterteam uitgebreid om te kunnen voldoen aan vraag industrie

Aggreko

Om de recente exponentiële groei van de markt te kunnen bijhouden, heeft Aggreko, specialist in tijdelijke energie- en koeloplossingen, zijn bestaande Europese datacenterteam uitgebreid met vier industrie experts.

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn de uitdagingen voor de datacentermarkt alleen maar toegenomen en worden exploitanten geconfronteerd met problemen in de globale toeleveringsketen en met boetes bij vertraging van de oplevering van faciliteiten. In deze voor de sector kritieke periode heeft Aggreko zijn team versterkt met de aanstelling van Ben Vincent, Richard Pimper PhD, Wayne Carolan en Dheeraj Lachman.

Samen zullen zij helpen bij de ondersteuning van datacenterprojecten op het Europese vasteland en in Ierland, waar Aggreko zijn essentiële diensten en apparatuur levert.

Ben Vincent, die als Global Key Account Manager deel zal uitmaken van het bestaande team van Aggreko, krijgt als taak bedrijven in alle regio's ondersteunen bij het overwinnen van de steeds groter wordende uitdagingen waar de hele markt mee te maken heeft. Ben, waar onlangs door Aggreko naar werd verwezen in een rapport dat was gebaseerd op een enquête onder 700 datacenterconsultants in Europa, zal de datacenters in elke fase van hun levenscyclus ondersteunen met  temperatuurregeling, loadbanking oplossingen en de levering van een betrouwbare tijdelijke energievoorziening tijdens de transitie naar duurzame energie.

Richard Pimper PhD neemt de ondersteuning van de belangrijkste landen, zoals DACH en Oost-Europa voor zijn rekening. Hij is de nieuwste Business Development Manager die het datacenterteam in de regio Continentaal Europa komt versterken. Richard heeft uit eerste hand kennis van datacenters, opgedaan tijdens zijn 15-jarige carrière bij enkele van de grootste leveranciers. Hij zal een essentiële rol spelen bij de ontwikkeling van de Europese sector, met name bij de transitie naar duurzame energie.

Nu de markt in Ierland blijft groeien, zal Wayne Carolan als Sector Development Manager de voortgang in de ierse regio van datacenters leiden. Met de groei van de financiering en implementatie van datacenters, is ook de bezorgdheid over de energiecapaciteit in de regio toegenomen. Wayne's aanstelling komt dan ook op een cruciaal moment als het gaat om de essentiële levering van tijdelijke energie, waarmee stilstand bij nieuwe en bestaande faciliteiten kan worden voorkomen.

Ter ondersteuning van de Benelux en mediterrane regio's, is Dheeraj Lachman aangesteld als Business Development Manager. Naarmate de temperatuur in Europa stijgt, ontstaat er in deze regio’s steeds meer behoefte aan flexibele aanvullende koeloplossingen om de gevolgen van hittegolven te verlichten. Dheeraj zal zijn 20 jaar marktervaring inbrengen om ervoor te zorgen dat de best mogelijke oplossingen worden ingezet tijdens deze cruciale periodes van extreem weer.

Billy Durie, Global Sector Hoofd voor datacenters bij Aggreko, licht toe: "In een sector die zich zo snel ontwikkelt, is het absoluut noodzakelijk dat we onze klanten over de hele wereld een hoog niveau van expertise kunnen bieden, waar hun datacenter zich ook bevindt. Door ons team uit te breiden, kunnen we onze globale en regionale klanten nu professionele ondersteuning bieden door experts uit de sector, om hen te begeleiden bij hun tijdelijke behoefte aan apparatuur.”

"Met een dergelijke brede range aan expertise en ervaring in het complete team zijn we ervan overtuigd dat we nu in staat zijn om met onze wereldwijde ondersteuning van de sector te voldoen aan de voortdurend veranderende behoeften van de datacentermarkt. Nu veerkracht en bedrijfstijd crucialer zijn dan ooit, zal het groeiende team helpen problemen te voorkomen, voordat deze leiden tot enorme kosten en tot het beschadigen van reputaties."

Meer over
Lees ook
Erik Barentsen versterkt team Dutch Data Center Association

Erik Barentsen versterkt team Dutch Data Center Association

De Dutch Data Center Association (DDA) maakt bekend dat Erik Barentsen het team van de brancheorganisatie komt versterken als kersverse Senior Beleidsmaker met als focus de verdere verduurzaming van de datacenter sector.  De afgelopen jaren zijn er reeds flinke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Bijzondere aandacht ging uit naar het her1

RF Code benoemt David Williams tot VP Strategy and Business Development

RF Code benoemt David Williams tot VP Strategy and Business Development

RF Code, een leverancier van realtime oplossingen voor asset management en monitoring voor datacenters, heeft David Williams aangesteld als zijn nieuwe Vice President of Strategy and Business Development. Als VP zal Williams verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsstrategie van RF Code, inclusief marktpositionering, productdefinitie en onderzoek, en1

Vertiv stelt Joachim Fischer aan als EMEA sales director distributie 

Vertiv stelt Joachim Fischer aan als EMEA sales director distributie 

Vertiv stelt Joachim Fischer aan als sales director distributie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De aanstelling van Joachim is onderdeel van een bredere strategie.  Vanuit München zal Joachim leidinggeven aan het opzetten van een verbeterd productportfolio dat speciaal is ontworpen voor distributie. Ook zal hij helpen bij het creër1