Eurofiber met ESG-programma in EcoVadis wereldwijde top-1 procent best presterende bedrijven

Eurofiber-logo-2019-500300

Volgens de laatste duurzaamheidsrating van EcoVadis heeft Eurofiber Nederland de hoogst haalbare status behaald; Platinum. Met deze platinum positie behoort Eurofiber met zijn ESG-initiatieven wereldwijd tot de top 1% best presterende bedrijven van in totaal 130.000 beoordeelde bedrijven.

Het ESG-programma van Eurofiber resulteert onder andere in een door SBTI goedgekeurde CO2-reductie van 100 procent in 2030 t.o.v. 2021 (scope 1 en 2 emissies). De ambitie is om in 2040 honderd procent klimaatneutraal te zijn (scope1, 2 en 3). Om dit te realiseren werkt Eurofiber aan verschillende duurzaamheidsinitiatieven zoals uitsluitend het gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit, een leasebeleid gericht op 100 procent elektrisch rijden, het reduceren van energieverbruik in de toeleveringsketen en het verhogen van circulariteit van producten. 
Binnenkort zal gestart worden met pilotprojecten gericht op CO2 neutrale aanleg- en onderhoud van het Eurofiber-netwerk en het reduceren van verpakkingsmateriaal. Voor circulaire inzetbaarheid van apparatuur wordt er continu gekeken naar nieuwe mogelijkheden van hergebruik.

Met een platinum eindwaardering scoort Eurofiber hoger dan 99 procent van alle door EcoVadis beoordeelde bedrijven wereldwijd. De recent behaalde score van 80 punten in de categorie duurzaam inkopen is een substantiële verbetering ten opzichte van vorig jaar.

 

Meer over
Lees ook
Duitse studie: Hergebruik van restwarmte uit datacenters kan jaarlijks 400.000 ton broeikasgassen besparen

Duitse studie: Hergebruik van restwarmte uit datacenters kan jaarlijks 400.000 ton broeikasgassen besparen

Volgens een recente studie van het Duitse Borderstep Institute kan het hergebruiken van restwarmte uit datacenters in de toekomst jaarlijks tot 400.000 ton aan broeikasgassen besparen. Deze bevinding komt voort uit het DC2HEAT-project, dat de mogelijkheden en effecten van restwarmtebenutting in datacenters onderzoekt.

E-Waste World 2024 laat ook zien hoe datacenters beter kunnen recyclen

E-Waste World 2024 laat ook zien hoe datacenters beter kunnen recyclen

Op 26 en 27 juni was E-Waste World, Battery Recycling, Metal Recycling Conference & Expo 2024 in Frankfurt. Een internationale bijeenkomst die ook goed op de agenda past van datacenter professionals.

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform en koploper in de Europese datacentermarkt, heeft een uitbreiding op de al bestaande CFE-meetmethode (Carbon Free Energy) geïntroduceerd. CFE is een indicator die het percentage koolstofvrije energie meet dat per uur wordt geleverd en verbruikt.