euNetworks introduceert nieuwe Amsterdam-Frankfurt route
euNetworks, een Europese leverancier van bandbreedte-infrastructuur, lanceert zijn nieuwste zogeheten 'Super Highway', een nieuwe langeafstandsglasvezelroute die Amsterdam en Frankfurt met elkaar verbindt. Deze route is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoge-capaciteitsbandbreedte, een behoefte die is ontstaan door de toenemende behoefte aan data van technologieën zoals machine learning (ML) en generatieve AI (GenAI).
Als derde Super Highway van het bedrijf, volgt deze nieuwe route op eerdere netwerken die respectievelijk Londen met Amsterdam en Dublin met Londen hebben verbonden. Deze routes werden in respectievelijk 2019 en 2021 aangelegd.
Volgens euNetworks is de netwerkroute ontworpen en gebouwd met optimalisatie van prestaties, efficiëntie en milieuduurzaamheid in gedachten. Het project introduceert bovendien een kortere route tussen Amsterdam en Frankfurt, wat de netwerkefficiëntie moet verbeteren. Door gebruik te maken van moderne glasvezeltechnologie met lage verliezen (G657A1), heeft euNetworks het aantal repeaterstations, ofwel in-line versterkers (ILA's), kunnen verminderen van zeven naar vijf. Dit verlaagt niet alleen de operationele kosten en CO2-afdruk, maar biedt volgens euNetworks tevens een betere beveiliging van het netwerk.
Naast de verbeterde prestaties en efficiëntie, biedt de nieuwe glasvezelroute meer diversiteit door drukke gebieden en bestaande glasvezelroutes te omzeilen. Zo vermijdt het netwerk verkeersdrukke gebieden rond Hamburg en volgt het een geoptimaliseerde langeafstandspad naar het zuidoostelijke metronetwerk van Amsterdam. In Frankfurt biedt de route directe toegang tot belangrijke netwerkknooppunten zoals Sossenheim en Hattersheim, wat nieuwe mogelijkheden creëert voor connectiviteit in heel Europa.
Een interessant kenmerk van deze nieuwe route is de optie om verbinding te maken met de bestaande datacenterinfrastructuur van euNetworks. Het bedrijf heeft direct meer dan 136 datacenters aangesloten in grote steden zoals Amsterdam, Düsseldorf, Keulen en Frankfurt. Bovendien biedt euNetworks via zijn glasvezelnetwerken toegang tot meer dan 545 datacenters in heel Europa.
Meer over
Lees ook
Datacenters: zeven beproefde methodes
Het datacenter van vandaag is vele malen complexer geworden dan een aantal jaar geleden. Beschikbaarheid van IT-capaciteit is cruciaal, terwijl de kosten gedrukt moeten worden door een lager energieverbruik en besparing op beheer en onderhoud. Een datacenter dat altijd beschikbaar is en toch efficiënt met energie en mankracht omgaat: hoe doe je da1
HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels
HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels voor gebruik in datacenters. De HARTING patchkabels zijn speciaal ontworpen voor multiport-switches en compacte industriële apparaten. De connector van de patchkabels beschikt over de speciale Dualboot-technologie. Deze technologie zorgt voor een optimale trekontlasting en beschermt de vergrendeli1
IBM bouwt 15 nieuwe datacenters
IBM investeert ruim 880 miljoen euro in de bouw van nieuwe datacenters. Het aantal datacenters dat het bedrijf wereldwijd in bezit heeft moet dit jaar nog worden uitgebreid van 25 naar 40. De investeringen volgen nadat IBM de clouddienstverlener Softlayer vorig jaar overnam. Voor het bedrijf werd bijna 1,5 miljard euro betaald. IBM meldt maar lie1