Erik Barentsen versterkt team Dutch Data Center Association

Erik-e1547113421645-816x1024

De Dutch Data Center Association (DDA) maakt bekend dat Erik Barentsen het team van de brancheorganisatie komt versterken als kersverse Senior Beleidsmaker met als focus de verdere verduurzaming van de datacenter sector. 

De afgelopen jaren zijn er reeds flinke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Bijzondere aandacht ging uit naar het hergebruik van datacenter restwarmte ter bevordering van de energietransitie. In 2017 bood de Nederlandse datacenter sector, gerepresenteerd door de DDA, haar restwarmte gratis aan in een brief aan de regering. Een jaar later, vlak na de tweede editie van het Datacenter Restwarmte & Innovatie congres in oktober jl., leidde dit tot het indienen en goedkeuren van de motie om datacenter restwarmte te classificeren als ‘hernieuwbare energie’.

Volgens Stijn Grove, Managing Director van de DDA, is nu het moment om de activiteiten verder te verstevigen: “De positieve samenwerkingen met nationale en lokale overheden hebben ertoe geleid dat we als datacenter sector worden ‘gezien’ en bestaat er een groeiend bewustzijn over haar rol in de digitale transformatie én de energietransitie. Dat biedt enorme kansen en er is geen geschikter persoon dan Erik Barentsen om hier de volle potentie van te benutten. Zijn kennis en kunde op het gebied van datacenters en connectiviteit, gecombineerd met zijn drive om oplossingsgericht samen te werken, leiden ongetwijfeld tot een stroomversnelling van onze doelstellingen.”

Erik Barentsen: ”De rol van senior policy officer bij de DDA geeft mij de unieke gelegenheid om mijn passie voor en kennis van de werking van het internet en de onmisbare rol die datacenters daarin spelen te combineren met de noodzakelijke verduurzaming van deze industrie. Ik kijk ernaar uit om samen met alle belanghebbenden innovatieve oplossingen te vinden die een verdere duurzame groei van Nederland als een van de belangrijkste internet knooppunten in de wereld zullen ondersteunen.”

Meer over
Lees ook
Leaseweb benoemt Marilou van Doorn tot COO van Leaseweb Global

Leaseweb benoemt Marilou van Doorn tot COO van Leaseweb Global

Leaseweb, de internationale hostingprovider, heeft vandaag de benoeming van Marilou van Doorn als Chief Operations Officer (COO) van Leaseweb Global bekendgemaakt. In haar nieuwe rol gaat Van Doorn de operationele processen voor de hele productportfolio van Leaseweb versterken, met speciale aandacht voor de hybride cloud-producten.

Digital Realty benoemt Jeffrey Tapley tot Managing Director EMEA

Digital Realty benoemt Jeffrey Tapley tot Managing Director EMEA

Digital Realty stelt Jeffrey Tapley aan als Managing Director voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Tapley was sinds maart 2019 actief als interim Managing Director EMEA. In deze rol was hij al verantwoordelijk voor Digital Realty’s activiteiten in de regio. Hij houdt kantoor in Londen en rapporteert direct aan Chief Financial Of1

Marien Keizer wordt nieuwe Chief Commercial Officer NL-ix

Marien Keizer wordt nieuwe Chief Commercial Officer NL-ix

NL-ix, The Interconnect Exchange, heeft de benoeming van Marien Keizer tot nieuwe Chief Commercial Officer bekendgemaakt. Voor zijn benoeming bij NL-ix was Marien werkzaam bij AT&T, één van ’s werelds grootste telecombedrijven, waar hij met succes verschillende managementfuncties vervulde op het gebied van sales, network sourcing, operations,1