Equinix opent vernieuwde datacenter AM7

AM7 Equinix datacenter-300200

Equinix Datacenter AM7 op het Business Park Amstel III in Amsterdam, is de digitale toegangspoort tot Europa. Al sinds het begin van deze eeuw is AM7, met de aanwezigheid van talrijke netwerken, clouds en service providers binnen de muren, één van de belangrijkste digitale knooppunten in Nederland.

Royal HaskoningDHV ontwikkelde in samenwerking met Benthem Crouwel Architects de uitbreiding van de AM7 site in twee stappen: na de realisatie van de 6MW datacenter uitbreiding in 2018 is recentelijk in mei 2021 de tweede fase en het Front of House (entree) gerealiseerd.

Om de benodigde groei mogelijk te maken ontwikkelde Benthem Crouwel Architects samen met Royal HaskoningDHV een masterplan voor de hele AM7 site, waardoor de uitbreidingen direct naast het bestaande gebouw konden worden gerealiseerd.

Samenspel


Het vernieuwde gebouwencomplex bestaat uit een datacenter ontworpen door Royal HaskoningDHV. De hoog beveiligde en toch verleidelijke gevel is van de hand van Benthem Crouwel Architects. Het ontwerp van het Front of House is een samenwerking tussen Benthem Crouwel Architects en Royal HaskoningDHV. Alle oude en nieuwe onderdelen van het gebouw zijn verbonden middels een corridor, die als de ruggengraat van AM7 fungeert.

Meer over
Lees ook
Ampere stelt datacenters voor stevige uitdagingen

Ampere stelt datacenters voor stevige uitdagingen

Datacenters die via de eigen IT-afdeling of van klanten servers binnen krijgen die gebruik maken van de nieuwste zogeheten datacenter-processoren, dienen zich voor te bereiden op mogelijke problemen.

Eerste Europese datacenter voor quantum computers begin 2024 open

Eerste Europese datacenter voor quantum computers begin 2024 open

Quantum computing, ooit een domein van puur wetenschappelijk onderzoek, staat nu aan de vooravond van een commerciële doorbraak. Deze ontwikkeling is van cruciaal belang voor de datacenterindustrie. Recent nieuws van IBM illustreert hoe dichtbij de integratie van quantum computers in datacenters al is. Zo staat er voor 2024 een eerste IBM datacent1

Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1