Equinix opent vernieuwde datacenter AM7

AM7 Equinix datacenter-300200

Equinix Datacenter AM7 op het Business Park Amstel III in Amsterdam, is de digitale toegangspoort tot Europa. Al sinds het begin van deze eeuw is AM7, met de aanwezigheid van talrijke netwerken, clouds en service providers binnen de muren, één van de belangrijkste digitale knooppunten in Nederland.

Royal HaskoningDHV ontwikkelde in samenwerking met Benthem Crouwel Architects de uitbreiding van de AM7 site in twee stappen: na de realisatie van de 6MW datacenter uitbreiding in 2018 is recentelijk in mei 2021 de tweede fase en het Front of House (entree) gerealiseerd.

Om de benodigde groei mogelijk te maken ontwikkelde Benthem Crouwel Architects samen met Royal HaskoningDHV een masterplan voor de hele AM7 site, waardoor de uitbreidingen direct naast het bestaande gebouw konden worden gerealiseerd.

Samenspel


Het vernieuwde gebouwencomplex bestaat uit een datacenter ontworpen door Royal HaskoningDHV. De hoog beveiligde en toch verleidelijke gevel is van de hand van Benthem Crouwel Architects. Het ontwerp van het Front of House is een samenwerking tussen Benthem Crouwel Architects en Royal HaskoningDHV. Alle oude en nieuwe onderdelen van het gebouw zijn verbonden middels een corridor, die als de ruggengraat van AM7 fungeert.

Meer over
Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.