Equinix en Crosslake Fibre leggen nieuwe onderzeese kabel tussen Londen en Parijs

100315_Equinix

Equinix, Inc. en Crosslake Fibre, een vooraanstaande leverancier van netwerkdiensten, hebben kenbaar gemaakt dat CrossChannel Fibre, een nieuw internationaal glasvezelproject, de datacenters van Equinix in Londen en Parijs met elkaar gaat verbinden. CrossChannel Fibre is het eerste onderzeese glasvezelproject in twintig jaar dat door het Engelse Kanaal wordt aangelegd en is in het vierde kwartaal van 2021 klaar voor gebruik.

De door Crosslake Fibre te fabriceren kabel wordt 520 kilometer lang en bestaat uit 96 vezelparen. Met een snelheid van twintig terabyte per vezelpaar wordt dit het glasvezelnetwerk met de laagste latency tussen Londen en Parijs. Het project is de tweede samenwerking tussen Equinix en Crosslake Fibre, na het connectiviteitsproject tussen Toronto en Secaucus, New Jersey.

Het dataverkeer neemt over de hele wereld toe en 99 procent van het wereldwijde transoceanische verkeer wordt geleverd via onderzeese kabels. Aangezien grote multinationals willen profiteren van de zakelijke kansen in Europa, hebben zij meer capaciteit nodig om gedistribueerde IT-activiteiten aan de edge uit te voeren, waaronder cloudgebaseerde applicaties. Door de datacenters van Equinix met elkaar te verbinden, profiteren Crosslake Fibre en zijn klanten van Platform Equinix®, de volwassen ecosystemen en het interconnectieplatform van Equinix, dat bijna tienduizend bedrijven in meer dan zestig markten wereldwijd met elkaar verbindt.

“Met de toevoeging van twee nieuwe verbindingspunten voor onderzeese kabels vergroten we het bereik van ons stabiele wereldwijde netwerk”, vertelt Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix. “Hiermee zorgt Equinix voor een wereldwijde consistentie en schaal voor onderzeese kabeloperatoren als Crosslake Fibre en profiteren de klanten van Equinix van onze steeds verder groeiende netwerkverbinding met oplopende snelheden. Kortom, een win-winsituatie voor iedereen.”

Lees ook
Bright Access ondersteunt oproep FCA

Bright Access ondersteunt oproep FCA

Samenwerking tussen aanbieders, technologische innovaties en het nemen van meer verantwoordelijkheid door opdrachtgevers: deze door de Fiber Carrier Association aangedragen oplossingen voor het landelijke probleem rondom misstanden bij aanleg van glasvezel worden ondersteund door Bright Access.

Nieuw wereldrecord van 41Tbit/s voor onderzeese optische transmissie

Nieuw wereldrecord van 41Tbit/s voor onderzeese optische transmissie

Nokia Bell Labs en Alcatel Submarine Networks (ASN), een dochteronderneming van Nokia, hebben een nieuw wereldrecord gevestigd op het gebied van onderzeese optische transmissie. De bedrijven behaalden een netto doorvoersnelheid van 41 Tbit/s over een afstand van 291 km met behulp van een C-band onversterkt transmissiesysteem.

Fiber Vakdag: Communicatie en automatisering belangrijk bij aanleg zakelijk glasvezel

Fiber Vakdag: Communicatie en automatisering belangrijk bij aanleg zakelijk glasvezel

Leveranciers van zakelijk glasvezel moeten er hard aan trekken om levertijden van bestelde verbindingen in lijn te krijgen met de verwachtingen van klanten en ICT-partners. Tegelijkertijd is het belangrijk dat wholesale partners en eindklanten een reëel beeld hebben van de aanleg van glasvezel. Dit waren de belangrijkste conclusies van het discuss1