Equinix en Crosslake Fibre leggen nieuwe onderzeese kabel tussen Londen en Parijs

100315_Equinix

Equinix, Inc. en Crosslake Fibre, een vooraanstaande leverancier van netwerkdiensten, hebben kenbaar gemaakt dat CrossChannel Fibre, een nieuw internationaal glasvezelproject, de datacenters van Equinix in Londen en Parijs met elkaar gaat verbinden. CrossChannel Fibre is het eerste onderzeese glasvezelproject in twintig jaar dat door het Engelse Kanaal wordt aangelegd en is in het vierde kwartaal van 2021 klaar voor gebruik.

De door Crosslake Fibre te fabriceren kabel wordt 520 kilometer lang en bestaat uit 96 vezelparen. Met een snelheid van twintig terabyte per vezelpaar wordt dit het glasvezelnetwerk met de laagste latency tussen Londen en Parijs. Het project is de tweede samenwerking tussen Equinix en Crosslake Fibre, na het connectiviteitsproject tussen Toronto en Secaucus, New Jersey.

Het dataverkeer neemt over de hele wereld toe en 99 procent van het wereldwijde transoceanische verkeer wordt geleverd via onderzeese kabels. Aangezien grote multinationals willen profiteren van de zakelijke kansen in Europa, hebben zij meer capaciteit nodig om gedistribueerde IT-activiteiten aan de edge uit te voeren, waaronder cloudgebaseerde applicaties. Door de datacenters van Equinix met elkaar te verbinden, profiteren Crosslake Fibre en zijn klanten van Platform Equinix®, de volwassen ecosystemen en het interconnectieplatform van Equinix, dat bijna tienduizend bedrijven in meer dan zestig markten wereldwijd met elkaar verbindt.

“Met de toevoeging van twee nieuwe verbindingspunten voor onderzeese kabels vergroten we het bereik van ons stabiele wereldwijde netwerk”, vertelt Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix. “Hiermee zorgt Equinix voor een wereldwijde consistentie en schaal voor onderzeese kabeloperatoren als Crosslake Fibre en profiteren de klanten van Equinix van onze steeds verder groeiende netwerkverbinding met oplopende snelheden. Kortom, een win-winsituatie voor iedereen.”

Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

De vereniging NLconnect groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.