Equinix breidt uit in Amsterdam om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie

Equinix

Equinix, Inc. heeft de derde fase van de uitbreiding van Equinix' AM7 International Business Exchange in Amsterdam voltooid. De investering van 63 miljoen dollar verhoogt de capaciteit om de verdere digitalisering van lokale en internationale klanten te ondersteunen. Tot nu toe heeft Equinix meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters in Amsterdam.

Equinix blijft investeren in Nederland om de technologische ontwikkelingen in verschillende sectoren te ondersteunen, waaronder de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, content- & digitale mediasector, en de publieke sector. Het genereren en analyseren van data in deze sectoren neemt snel toe, waardoor de behoefte aan het verminderen van complexiteit ook groeit.  Een traditionele netwerkarchitectuur volstaat hiervoor niet langer; organisaties hebben uitgebreide digitale architecturen nodig om efficiëntere toegang te krijgen tot data en deze eenvoudiger op te slaan, uit te wisselen en te analyseren

In het licht van de COVID-19-pandemie, is de urgentie voor digitale leiders om ervoor te zorgen dat hun bedrijven over robuuste digitale infrastructuren en strategieën beschikken, groter dan ooit. Om een concurrentievoordeel te behalen, is het voor hen van groot belang om directe en veilige verbinding te kunnen maken met zakelijke ecosystemen. De vraag naar digitale dienstverleners neemt toe en IT-leiders zien interconnectie hierbij als de sleutelfactor in de digitale transformatie. Op een digitaal knooppunt zoals AM7 in Amsterdam, waar veel interconnectiepartijen het hart van de groeiende ecosystemen vormen, bestaat een voortdurende behoefte aan digitale uitbreiding. 

Meer over
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.