Energie-investeringsaftrek beschikbaar voor rack koeling

Server rack, men x 2

Rack koeling in datacenters is door de overheid op de lijst voor de EIA – Energie Investeringsaftrek 2015 gezet. Met deze stap wil de overheid investeringen in energiezuinige koeling verder stimuleren.

Het toepassen van rack koeling in computerruimtes/datacenters is de laatste jaren bijna “common practice” geworden. Bij de introductie van deze manier van koeling was de veronderstelling van fabrikanten dat deze manier van koelen met name voor serverracks met zware belasting gebruikt zouden worden. Inmiddels is wel bewezen dat deze manier van koelen ook interessant is voor serverracks die minder intensief belast worden. Hoe dichter bij de warmte bron er gekoeld wordt hoe efficiënter de koeling immers is.

“All IT Rooms juicht deze ontwikkeling toe”; aldus Ronald Kok directeur van All IT Rooms. “Wij zijn al jaren een groot voorstander van koeling op serverrack niveau en passen dit systeem met veel succes bij onze klanten toe. Naast de aantoonbare energie besparing is ook de modulariteit van dit systeem een groot voordeel ten opzichte van de traditionele manier van koeling waar de gehele ruimte gekoeld wordt”.

Meer over
Lees ook
Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Nieuwe koelingstechnieken in aantocht

Op het gebied van het koelen van datacenters gebeurt meer dan alleen vloeistofkoeling. Twee recente ontwikkelingen laten dit duidelijk zien.

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Waterrestricties dreigen voor datacenters in Londen, Thames Water neemt maatregelen

Thames Water, het private nutsbedrijf dat 15 miljoen mensen van water voorziet in het Verenigd Koninkrijk, overweegt drastische maatregelen om het waterverbruik van datacenters in Londen te verminderen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het overweegt om onder andere ‘flow restrictors’ te plaatsen en operators hogere tarieven op te leggen tijdens1