Energie-efficiënte koeling voor kleine en middelgrote computerruimten

De LCP Rack DX en de LCP Inline DX zijn ideale koelsystemen voor kleine en middelgrote IT-installaties waarbij klimatisering met lucht/water-warmtewisselaars of koud water te duur zou zijn

Zelfs als het datacenter maar uit één ruimte met één serverrack bestaat, kan het hoge vermogensverlies van computerhardware al snel resulteren in een gevaarlijke hitte. Met het flexibele en eenvoudig te installeren koelsysteem Liquid Cooling Package Direct Expansion (LCP DX) lost IT-klimatiseringsspecialist Rittal dit probleem betrouwbaar op.

De juiste klimatisering speelt een belangrijke rol bij de beschikbaarheid van computerhardware. Als de temperatuur waarbij servers zich "behaaglijk voelen" niet wordt aangehouden, dreigt een kortere levensduur of volledige uitval. In datacenters is klimatisering vanzelfsprekend, maar kleine ondernemingen met slechts enkele servers, switches en opslagsystemen staan voor een probleem. Als de apparaten in een 19“-rack zijn ondergebracht, circuleren zij de lucht meestal met behulp van een ventilator in de afdekplaat of met een inschuifbare 19“-ventilator. Staan de apparaten vrij in de ruimte, dan is vaak geen of slechts één, vaak inefficiënte, ruimteklimatisering beschikbaar. Rittal heeft zijn productassortiment uitgebreid met een flexibel klimatiseringssysteem voor kleine en middelgrote ondernemingen. De Rittal LCP DX kan tot 12 kW vermogensverlies afvoeren via een geïntegreerd koelaggregaat en is in zijn beide uitvoeringen geschikt voor rack- en rijklimatisering.

Ideaal voor kleine en middelgrote installaties

De LCP DX past perfect in omgevingen waarin kleine en middelgrote IT-installaties gekoeld moeten worden en klimatisering met lucht/water-warmtewisselaars of koud water te duur zou zijn.

Het systeem bestaat uit een geïntegreerde, toerentalgeregelde compressor, een elektronisch expansieventiel en andere koelcomponenten, zoals de bijbehorende externe condensor. Deze wordt buiten de serverruimte geplaatst. Voor de werking van de externe condensor zijn geen actieve regelcomponenten nodig: het toerental van de ventilator wordt alleen bepaald door de druk van het koudemiddel.

Twee uitvoeringen

Bij de aan de zijkant aangebrachte LCP Rack DX kan de koude lucht zowel naar rechts als naar links in een 19“-serverrack worden afgegeven. Bij de rijkoeling is de LCP Inline DX geplaatst tussen de racks en blaast het de koele lucht naar voren de koude gang in. Deze systemen zijn ideaal wanneer de IT-infrastructuur groeit en passieve klimatisering niet langer toereikend is of als deze om beschikbaarheidsredenen door een actief systeem moet worden ondersteund. Koude en warme lucht kunnen zich niet met elkaar vermengen wat bijdraagt aan de energie-efficiëntie.

Eenvoudige installatie

Beide uitvoeringen zijn zeer snel en eenvoudig te installeren. Alle elementen van de besturing zijn in het LCP-chassis geïntegreerd, de condensor heeft voor de beide ingebouwde ventilatoren alleen een 230 Volt-voeding nodig. De regeling vindt uitsluitend plaats op basis van de druk van het koudemiddel. Dit voorkomt extra kosten voor de bekabeling.

 
Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.