Emerson Network Power ontwikkelt milieuvriendelijke datacenterstandaarden

Emerson Network Power gaat milieuvriendelijkere technologiestandaarden voor datacenters ontwikkelen. De standaarden zijn onderdeel van een programma van Product Environment Footprint-pilot (PEF), een programma van de Europese Commissie.

De PEF-pilot streeft naar het ‘opzetten van één markt voor groene producten’. Het programma richt zich daarom op het definiëren van uniforme regels voor het berekenen van de milieugevolgen van producten die bedrijven op de markt brengen. De pilotfase duurt drie jaar en is bedoeld om belanghebbenden van over het gehele continent samen te brengen. Het PEF-project is gebaseerd op de nieuwe PEF-methode van de Europese Unie die is aangenomen door de Commissie in 2013 (2013/179/EU).

PEF-kerngroep

Emerson Network Power is samen met andere leden in de sector onderdeel van de PEF-kerngroep. Deze kerngroep werkt aan het leveren van groenere UPS-technologieën voor datacenters. De PEF-methode wordt door geselecteerde producten getest en tijdens de pilotperiode implementeert Emerson Network Power benchmarks voor productprestaties.

“Als toonaangevende fabrikant van Uninterrupted Power Systems (UPS’en) neemt Emerson Network Power zijn verantwoordelijkheid om voorop te lopen bij de gezamenlijke zoektocht naar Europese standaardisatie”, zegt Franco Costa, vicepresident en algemeen directeur Power Systems EMEA bij Emerson Network Power. “Onze betrokkenheid bij het PEF-project van de Europese Commissie illustreert onze inzet om producten op de markt te brengen die aan de steeds veranderende energiestandaarden voldoen. Tegelijkertijd, zoeken wij naar producten die optimaal tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten. Deze filosofie passen we al langere tijd toe bij productinnovaties binnen ons bedrijf.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.