Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric grootste spelers op DCIM-markt

Modern interior of server room in datacenter

Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric zijn opnieuw de drie grootste spelers in de markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Andere spelers op de markt komen echter wel steeds dichterbij.

Dit blijkt uit het MarketScape rapport van IDC over de DCIM markt. Emerson network Power heeft op dit moment het grootste marktaandeel op de DCIM markt in handen, gevolgd door Schneider Electric. Andere belangrijke spelers op de DCIM markt zijn volgens IDC ABB, CA Technologies, CommScope, Cormant, Device42, FieldView, FNT, Panduit, RF Code, Siemens en Sunbird Software.

De markt voor DCIM software is dit jaar naar verwachting goed voor een omzet van 574 miljoen dollar, een flinke stijging ten opzichte van de 475 miljoen dollar in 2014. IDC voorspelt dat de markt tot 2019 een jaarlijkse groei van 16% door zal maken en in 2019 goed is voor een omzet van 988 miljoen dollar.

Bron: DatacenterKnowledge

Dossiers
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1