Emerson Network Power lanceert Liebert EFC 300 met indirecte vrij koeling door verdamping

emerson-liebert-efc-300

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, introduceert Liebert EFC 300. Het nieuwe systeem levert indirecte vrije koeling door verdamping en levert een extra capaciteit en koelvermogen tot 350 kW in één enkele unit. Dankzij deze toegenomen capaciteit kunnen middelgrote tot grote datacenters hun bedrijfspand efficiënt koelen met behulp van een minimaal aantal units, wat leidt tot verdere besparingen in bedrijfskosten, ruimte en energieverbruik.

De Liebert EFC is uitgerust met geavanceerde industriële technologie en omvat een koeltechnologie met indirecte lucht-lucht-warmtewisseling en verdampingskoeling. Door het waterverdampingsproces kan deze technologie een pPUE (partial Power Usage Effectiveness) van 1,03 bereiken. Dit staat gelijk aan een jaarlijkse besparing op de energiekosten van ongeveer € 280.000 in vergelijking met een pPUE-niveau van 1,3 voor een datacenter van 1 MW.

Onderhoud

Emerson kan het onderhoud van Liebert EFC 300 grotendeels uit handen nemen van klanten. De LIFE-service van Emerson Network Power maakt diagnose en preventieve bewaking op afstand mogelijk. Vanuit dedicated LIFE-centra analyseren experts van Emerson Network Power apparatuurgegevens en -trends voor proactief onderhoud en adviseren zij maatregelen om de beste operationele prestaties te garanderen.

Het bedrijf beschikt over een testruimte voor verdampingskoeling, de Evaporative Cooling Validation Area, in het Thermal Management Customer Experience Center in Padua, Italië. Hier kunnen klanten met eigen ogen de prestaties van de unit aanschouwen onder uiteenlopende omstandigheden. Deze testinstallatie simuleert IT-belastingen tot 400 kW, met luchtstroomwaarden tot 100.000 m3 per uur en bootst piekbelastingen na die gebruikelijk zijn in de EMEA-regio. Hierbij wordt een meetnauwkeurigheid van ongeveer vijf procent gerealiseerd.

Voldoen aan luchtstroombehoeften

De Liebert EFC-units kunnen de interne luchtstroomvolumes en -temperaturen op basis van de specifieke serververeisten optimaliseren. Hierdoor wordt nauwkeurig voldaan aan de luchtstroombehoeften van de server, zonder energie te verspillen. Daarnaast analyseert de iCOM-besturing de meest efficiënte balans tussen water en elektriciteit, waardoor de kosten beter kunnen worden beheerst. De Liebert EFC-units zijn ontworpen om in verschillende omgevingsomstandigheden te werken en passen zich aan op zowel de omgeving buiten als de door het datacenter vereiste koeling.

De nieuwe Liebert EFC is per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Meer over
Lees ook
Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Kunnen traditionele passieve koeltechnieken een bijdrage leveren aan datacenterkoeling?

Dat is een vraag die John Laban, bekend van Open Compute en OpenUK, zich stelt. Hij komt met die vraag na het zien van een korte video over global warming en het gebruik van airconditioning. Het aantal airco’s zal - zo voorspellen de makers van de video - naar verwachting de komende jaren verdrievoudigen.

Initiatief rond waterbesparing past elektrolyse toe

Initiatief rond waterbesparing past elektrolyse toe

Watergebruik en waterbesparing spelen een steeds grotere rol in de datacenterindustrie. Wereldwijd wordt daarom onderzocht hoe het gebruik van water en het toepassen van chemicaliën kan worden verminderd. In Singapore is in dat kader een interessant initiatief ontplooid voor het SIN10-datacenter van Digital Realty.

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus Infrastructure Partners LLP neemt Coolworld over van private equity investeerder Gimv

Arcus heeft een aanzienlijke investeringservaring met toegevoegde waarde in Europese infrastructuur en meer specifiek, in asset leasing en cold chain activiteiten. Dit zal het management van Coolworld ondersteunen bij het verder versnellen van de groei en het focussen op duurzame waarde creatie op lange termijn.