Emerson Network Power lanceert de UPS Trinergy Cube

Emerson Network Power lanceert de UPS Trinergy Cube. De Trinergy Cube is afgestemd op de behoeften van zakelijke datacenters.

De Trinergy Cube kan in een enkele statische UPS een vermogen tot wel 3 MW bereiken. Daardoor zijn capaciteiten te halen die eerder alleen met dynamische UPS-oplossingen mogelijk waren. Door de hoge vermogensdichtheid van een enkele unit kunnen datacentermanagers de beschikbare ruimte optimaal benutten, eventueel ruimtegebrek en de almaar stijgende vastgoedkosten het hoofd bieden en de total cost of ownership optimaliseren. De Trinergy Cube is flexibel en hot-scalable tot maar liefst 20 MW in een parallel systeem.

De UPS is eenvoudig te configureren in een L-vorm of ‘rug aan rug’-opstelling, waardoor hij in ruimten van uiteenlopende vorm en afmetingen past. De Trinergy Cube heeft een gemiddelde efficiëntie van 98,5 procent en een maximale efficiëntie van 99,5 procent.

Diagnostische functies

Daarnaast is de Trinergy Cube uitgerust met diagnostische functies via de LIFE-service van Emerson Network Power voor diagnose en preventieve bewaking op afstand. Vanuit gespecialiseerde LIFE-servicecenters meten en analyseren de experts van Emerson Network Power de apparaatgegevens. Daarmee zijn proactief onderhoud, optimale beschikbaarheid en een feilloze werking van het kritieke stroombeveiligingssysteem gegarandeerd.

“De ontwikkeling van de Trinergy Cube van Emerson Network Power luidt een nieuwe generatie UPS-technologieën in. De Trinergy Cube bouwt voort op het eerste Trinergy-product en de inzet ervan leidt tot een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten. Ons R&D-team werkte nauw samen met klanten om hun huidige en toekomstige wensen en uitdagingen in kaart te brengen”, zegt Giovanni Zanei, directeur productmarketing Power Systems bij Emerson Network Power Europa, Midden-Oosten en Afrika. “In veel organisaties komen de activiteiten voor klanten steeds meer centraal te staan – met steeds meer diensten en functies die een betrouwbare en veilige infrastructuur vereisen. De innovatieve, flexibele Trinergy Cube is speciaal ontwikkeld om aan deze behoeften te voldoen. Het systeem biedt datacentermanagers en bedrijven optimale zekerheid in de vorm van gegarandeerde beschikbaarheid en buitengewone efficiëntie.”

Demonstraties en witness tests

De nieuwste innovaties in de Trinergy-productreeks zijn ontwikkeld op de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Emerson Network Power in Bologna (Italië), waar ook het Customer Experience Centre is gevestigd. Hier kunnen de klanten van Emerson Network Power de prestaties van de Trinergy Cube met eigen ogen aanschouwen tijdens demonstraties en witness tests, gebaseerd op de expertise van de technici.

“Wij zijn altijd op zoek naar oplossingen voor klanten die nu al willen voldoen aan de toekomstige datacenterbehoeften. Het is niet altijd makkelijk om trends in de branche te voorspellen, maar al onze producten en oplossingen komen voort uit ons uitgebreide netwerk van talent en expertise – en natuurlijk uit de directe feedback van onze klanten”, zegt Franco Costa, vicepresident en algemeen directeur Power Systems bij Emerson Network Power Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Dossiers
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.