Emerson Network Power introduceert indirecte vrije koeling door verdamping

liebert-efc

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, brengt de Liebert EFC op de Europese markt. Daarnaast maakt het bedrijf bekend de deuren te openen van een nieuwe hypermoderne testruimte voor verdampingskoeling in het Thermal Management Customer Experience Center in Piove di Sacco (Padova, Italië).

De Liebert EFC van Emerson Network Power combineert indirecte vrije koeling door verdamping en een lucht-lucht-warmtewisselaar in een enkele unit. Dankzij dit verdampingsproces kan deze technologie een pPUE bereiken van 1,03 en de CO2-uitstoot verminderen. Het systeem zorgt voor een hoge energie-efficiëntie, waardoor datacenterbeheerders en -eigenaren op de kosten kunnen besparen.

 

Evaporative Cooling Validation Area

De testruimte van het Customer Experience Center, de Evaporative Cooling Validation Area, geeft klanten de mogelijkheid de Liebert EFC met eigen ogen te bekijken. De testinstallatie simuleert IT-belastingen tot 400 kW, met luchtstroomwaarden tot 100.000 m3 per uur, en bootst piekbelastingen na die gebruikelijk zijn in de EMEA-regio. Een meetnauwkeurigheid van ongeveer 5% wordt gerealiseerd. De Evaporative Cooling Validation Area biedt klanten de mogelijkheid om pre-installatiedemonstraties voor uiteenlopende praktijkomstandigheden bij te wonen. Een team van specialisten van Emerson Network Power is beschikbaar voor uitleg en advies.

De besturingslogica van de Liebert EFC optimaliseert de interne luchtstroomvolumes en -temperaturen op basis van de specifieke serververeisten, waardoor precies wordt voldaan aan de luchtstroombehoeften van de server. Dit voorkomt dat er energie wordt verspild aan het verplaatsen of koelen van niet benodigde lucht. Daarnaast analyseert de iCOM-besturing de meest efficiënte balans tussen water en elektriciteit. De berekening is gebaseerd op de behoeften van het datacenter en houdt ook rekening met schommelingen in tarieven voor water en elektriciteit.

Aanpassen op externe omgevingscondities

De Liebert EFC beschikt daarnaast over bedrijfsmodi die ontworpen zijn voor gebruik in uiteenlopende omstandigheden. Het systeem past zich op de meest efficiënte wijze aan aan zowel de externe omgevingscondities als de koelingsbehoefte van het datacenter. Bovendien zorgt de unit te allen tijde voor een fysieke scheiding tussen binnen en buiten. Dit neemt het risico weg op luchtverontreiniging door variabele externe factoren, zoals veel vervuiling of rook. De technologie is ontwikkeld door de afdeling Thermal Management van Emerson Network Power.

Meer over
Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

Analist: ‘Datacenters kiezen eerder cold plate-koeling dan immersion cooling’

De toenemende power density van datacenter-racks, veroorzaakt door technologieën zoals cloud computing en generatieve AI, heeft geleid tot de verkenning van vloeistofkoeling als oplossing voor thermisch beheer. Zelfs met afscherming hebben traditionele luchtkoelingsmethoden moeite om te voldoen aan de koelbehoeften van dicht op elkaar gepakte servers....