Emerson Network Power introduceert adiabatische vrije koeler

liebert-afc

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, introduceert de eerste adiabatische vrije koeling-chiller. De Liebert AFC is ontworpen om de mogelijkheden van vrije koeling te maximaliseren en tegelijkertijd de beschikbaarheid te garanderen binnen datacenters.

De Liebert AFC combineert de uitstekende energie-efficiëntieniveaus van vrije koeling met een onbeperkte beschikbaarheid. Deze wordt gegarandeerd door de back-up van meerdere scrollcompressoren en het uiterst efficiënte adiabatische natte blok-systeem. Dit systeem bevochtigt de lucht die het vrije koeling- en condensorblok binnenkomt, verhoogt constant de vrije koeling en verbetert de mechanische efficiëntie. Bovendien wordt de vrije koeling het hele jaar door geoptimaliseerd terwijl het honderd procent koelvermogen behouden blijft, ook onder de meest kritische omstandigheden. Denk hierbij aan schommelende elektrische voeding, watertekort en extreme buitentemperaturen.

pPUE

Een geconsolideerd ontwerp en de integratie van nieuwe technologieën zorgen voor een partial Power Usage Effectiveness (pPUE) van 1,08. Dit is lager dan welk ander koudwatersysteem dan ook. De Liebert AFC gaat zuinig om met energie. In een normaal 1,4 MW datacenter in Centraal-Europa dat onder volle belasting draait wordt per jaar ongeveer 963.000 kWh aan energie gebruikt. Deze berekening is gebaseerd op het huidige marktaanbod van vrije koelers. Met de Liebert AFC wordt dit jaarlijkse verbruik teruggebracht tot 645.000 kWh. Dit is een vermindering van energiegebruik die neerkomt op een kostenbesparing van bijna 50.000 euro op basis van een energieprijs van 0,15 €/kW.

Emerson Network Power is voortdurend bezig met het ontwikkelen van oplossingen voor de datacenters van de toekomst. Oplossingen die ontworpen worden om de beschikbaarheid voor de klant onder alle omstandigheden te waarborgen. Deze ambitie werd het afgelopen jaar nog eens onderstreept met het opzetten van een speciale afdeling Thermal Management. Voortbordurend op de schat aan ervaring en de vooruitstrevende kennis op het gebied van Thermal Management is de Liebert AFC een antwoord op de complexe eisen van bedrijfs- en colocatiefaciliteiten voor het betrouwbaar en efficiënt beheren van warmte.

Innovatietrends ondersteunen

“De afgelopen jaren is het datacenter-ecosysteem van kritiek belang geworden bij het ondersteunen van belangrijke innovatietrends zoals cloud computing, de latente kracht van ‘big data’ en de exponentiële toename van mobiele apparatuur. Logisch gevolg hiervan was een verhoging van de bedrijfstemperaturen waarin de IT-infrastructuur functioneert”, zegt Kevin Brady, vicepresident Thermal Management voor Emerson Network Power in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Onze nieuwste Liebert AFC adiabatische vrije koeler probeert een deel van de ontstane druk rond het warmtebeheer op te lossen. Op basis van onze diepgaande kennis van de uitdagingen waarmee onze klanten te maken hebben, passen we innoverende methoden zoals adiabatisch koelen toe om baanbrekende oplossingen voor datacenters te ontwikkelen.”

Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.