EMEA-regio is tot 2020 snelst groeiende afzetmarkt voor DCIM

090716_datacenter

De EMEA-regio is de komende jaren de snelst groeiende markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) oplossingen. De markt maakt tot 2020 een samengestelde jaarlijkse groei door van bijna 18%. Naar verwachting is de EMEA-regio in 2020 goed voor een omzet van 722 miljoen dollar.

Dit voorspelt Technavio. Het percentage datacenters dat duurzame energie gebruikt is in de EMEA-regio groter dan in de Verenigde Staten (VS). Het onderzoeksbureau meldt dat de meeste datacenters in de EMEA-regio inmiddels op duurzame energie draait. Dit wordt volgens Technavio vooral veroorzaakt door de hogere energieprijzen in de regio ten opzichte van de VS.

West-Europa levert grootste omzet op

Als we kijken naar de verschillende gebieden binnen de EMEA-regio kijken wordt de meeste omzet naar verwachting gerealiseerd in West-Europa. De Samenwerkingsraad van de Golf en Afrika blijven beide achter. In beide regio’s is het gebruik van DCIM oplossingen nog in opkomst. Technavio meldt dat het aantal datacenters in de Samenwerkingsraad van de Golf net als in West-Europa snel toeneemt. Zowel in de Samenwerkingsraad van de Golf als Afrika gaat vooral om kleinschalige datacenters.

De grootste markt voor DCIM oplossing is tot 2020 naar verwachting het Amerikaanse continent. Naar verwachting realiseren leveranciers in deze markt in 2020 een omzet van 888 miljoen dollar, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van bijna 12%. Binnen deze markt gaat de VS aan leiding wat betreft investeringen in datacenters.

Investeringen in Azië-Pacific stijgen snel

Daarnaast verwacht Technavio dat de investeringen in DCIM oplossingen in Azië-Pacific snel zullen toenemen. Naar verwachting levert de markt in 2020 een omzet van 530 miljoen dollar op, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van ruim 16%. Vooral groene initiatieven die in deze regio door overheden worden opgezet stimuleren de omarming van DCIM oplossingen.

Dossiers
Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.