EMEA-markt voor datacenterkoeling groeit tot 2020

De markt voor datacenterkoeling in de EMEA-regio groeit. Tot 2020 maakt de markt een samengestelde jaarlijkse groei door van 11%.

Dit voorspelt Technavio.“De vraag naar datacenters onder grote bedrijven, cloud service providers, overheidsinstellingen en telecomorganisaties stijgt duidelijk door de omarming van geavanceerde technologieën zoals cloud gebaseerde diensten en big data analytics voor operationele behoeften van de business”, legt Rakesh Kumar Panda, analist bij Technavio, uit. Het onderzoeksbureau ziet vier factoren die een belangrijke bijdrage leveren aan de groeiende omzet uit datacenterkoeling:

  • De bouw van nieuwe datacenters;
  • De noodzaak de OPEX terug te dringen;
  • De toenemende behoefte effectieve koeloplossingen te implementeren;
  • De toenemende investeringen in modulaire datacenters.

PUE en LEED-certificering

Daarnaast kijken eindklanten steeds meer naar de Power Usage Effectiveness (PUE) van datacenters en de aanwezigheid van een LEED certificering, wat bedrijven stimuleert groene datacenters te bouwen. Hiervoor hebben de bedrijven behoefte aan efficiënte koelinstallaties, wat de investeringen in datacenterkoeling aandrijft.

Ook energie-efficiëntie speelt een belangrijke rol. Al langer willen bedrijven de operationele kosten van hun datacenter terugdringen, waarbij de energierekening een belangrijke rol speelt. Traditionele koeling is volgens Technavio gemiddeld verantwoordelijk voor 36% van de totale energierekening van een datacenter, wat betekent dat hier veel winst te behalen is. Bedrijven investeren daarom in energie-efficiënte koeloplossingen zoals vrije koeling om hun OPEX terug te dringen.

Modulaire datacenters

Tot slot stijgt ook de vraag naar modulaire datacenters. Ook dit heeft een impact op de omzet uit datacenterkoeling, aangezien deze units worden geleverd inclusief koeloplossingen. In modulaire datacenters wordt volgens Technavio vooral gebruik gemaakt van rack of in-row koeling.

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.