EkkoSense voegt real-time rapportages toe aan EkkoSoft Critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.1. Nieuw in de software is de mogelijkheid real-time rapporten op te vragen over de energiecapaciteit, beschikbare ruimte en koelingscapaciteit in een datacenter.

EkkoSoft Critical is een SaaS-gebaseerde 3D-thermische visualisatie en monitoringsoplossing. De software helpt datacenters kritieke thermische risico’s in datacenters te beheren. Hier voegt het bedrijf hier in versie 3.1 real-time functies voor capaciteitsplanning aan toe waarmee beheerders de layout van hun datacenter kunnen optimaliseren om thermische risico’s te verminderen.

Real-time informatie

“De inzet van power, ruimte en koeling zijn drie meetwaarden waar datacenterbeheerders continu van de op hoogte moeten blijven. Het beschikbaar krijgen van een nauwkeurig, up-to-date beeld van wat daadwerkelijk in het datacenter plaatsvindt is altijd moeilijk geweest”, stelt Dean Boyle, CEO van EkkoSense. “Met EkkoSoft Critical 3.1 vernieuwen we het op gebied van datacentercapaciteitsrapportages en leveren datacenterbeheerders in real-time directe toegang tot prestaties op het gebied van energieverbruik, ruimtegebruik en de totale inzet van koeling.”

ekkosense-critical-31

EkkoSoft Critical 3.1 kan worden geïntegreerd met de EkkoAir reeks Internet of Things-enabled sensoren van het bedrijf. Deze sensoren bieden gebruikers toegang tot real-time data over thermische waarden en de koeling van het datacenter, wat datacenterbeheerders helpt de koeling van IT-apparatuur te optimaliseren. Boyle stelt dat klanten die EkkoSoft Critical en deze sensoren inzetten een energiebesparing van tenminste 23% kunnen realiseren, waardoor zij hun investering in minder dan 12 maanden terugverdienen.

Verantwoordelijk voor 29% van de storingen

Boyle wijst erop dat thermische problemen verantwoordelijk zijn voor 29% van alle datacenterstoringen wereldwijd. Met EkkoSoft Critical 3.1 wil het bedrijf datacenterbeheerders helpen het beheer van thermische risico’s en capaciteitsmanagement te verbeteren. EkkoSense wil bedrijven niet alleen ondersteunen bij het optimaliseren van bestaande datacenterlayouts, maar ook bij het ontwerpen en optimaal inrichten van nieuwe datacenters zodat deze direct vanaf de bouw zijn geoptimaliseerd. Dit voorkomt dat bedrijven koelapparatuur moeten toevoegen naarmate de temperatuur in het datacenter stijgt.

Meer informatie over de oplossing is beschikbaar op de website van EkkoSense.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.