EkkoSense voegt real-time rapportages toe aan EkkoSoft Critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.1. Nieuw in de software is de mogelijkheid real-time rapporten op te vragen over de energiecapaciteit, beschikbare ruimte en koelingscapaciteit in een datacenter.

EkkoSoft Critical is een SaaS-gebaseerde 3D-thermische visualisatie en monitoringsoplossing. De software helpt datacenters kritieke thermische risico’s in datacenters te beheren. Hier voegt het bedrijf hier in versie 3.1 real-time functies voor capaciteitsplanning aan toe waarmee beheerders de layout van hun datacenter kunnen optimaliseren om thermische risico’s te verminderen.

Real-time informatie

“De inzet van power, ruimte en koeling zijn drie meetwaarden waar datacenterbeheerders continu van de op hoogte moeten blijven. Het beschikbaar krijgen van een nauwkeurig, up-to-date beeld van wat daadwerkelijk in het datacenter plaatsvindt is altijd moeilijk geweest”, stelt Dean Boyle, CEO van EkkoSense. “Met EkkoSoft Critical 3.1 vernieuwen we het op gebied van datacentercapaciteitsrapportages en leveren datacenterbeheerders in real-time directe toegang tot prestaties op het gebied van energieverbruik, ruimtegebruik en de totale inzet van koeling.”

ekkosense-critical-31

EkkoSoft Critical 3.1 kan worden geïntegreerd met de EkkoAir reeks Internet of Things-enabled sensoren van het bedrijf. Deze sensoren bieden gebruikers toegang tot real-time data over thermische waarden en de koeling van het datacenter, wat datacenterbeheerders helpt de koeling van IT-apparatuur te optimaliseren. Boyle stelt dat klanten die EkkoSoft Critical en deze sensoren inzetten een energiebesparing van tenminste 23% kunnen realiseren, waardoor zij hun investering in minder dan 12 maanden terugverdienen.

Verantwoordelijk voor 29% van de storingen

Boyle wijst erop dat thermische problemen verantwoordelijk zijn voor 29% van alle datacenterstoringen wereldwijd. Met EkkoSoft Critical 3.1 wil het bedrijf datacenterbeheerders helpen het beheer van thermische risico’s en capaciteitsmanagement te verbeteren. EkkoSense wil bedrijven niet alleen ondersteunen bij het optimaliseren van bestaande datacenterlayouts, maar ook bij het ontwerpen en optimaal inrichten van nieuwe datacenters zodat deze direct vanaf de bouw zijn geoptimaliseerd. Dit voorkomt dat bedrijven koelapparatuur moeten toevoegen naarmate de temperatuur in het datacenter stijgt.

Meer informatie over de oplossing is beschikbaar op de website van EkkoSense.

Dossiers
Meer over
Lees ook
s-MEXT: volgende stap in koeling

s-MEXT: volgende stap in koeling

Alklima heeft haar programma klimaatsystemen voor data- en IT-centers verder uitgebreid. Nieuw is het s-MEXT-systeem voor kleine en middelgrote technische- en serverruimtes. Het s-MEXT systeem wordt aangesloten op een of twee buitenunits. De bescheiden afmeting vereenvoudigt de integratie in IT-centra zonder in te leveren op kW per vierkante meter....

Goede power en koeling bepalen succes van  edge datacenters

Goede power en koeling bepalen succes van edge datacenters

De IT-wereld heeft een enorme hoeveelheid gegevens ontdekt. De snelle groei van de aangesloten apparaten die we het Internet of Things (IoT) noemen, stelt ons echter voor stevige uitdagingen, met name als het gaat om het beschikbaar stellen van rekencapaciteit. De edge is misschien wel onze beste kans om een dreigende data-overbelasting te voorkomen....

EkkoSense lanceert draadloze thermische sensor met IoT-connectiviteit

EkkoSense lanceert draadloze thermische sensor met IoT-connectiviteit

EkkoSense lanceert een draadloze thermische sensor met Internet of Things (IoT) connectiviteit. De sensor maakt real-time thermische beheer van kritieke faciliteiten zoals datacenters mogelijk. De EkkoSense Wireless Temperature and Humidity sensor is voorzien van een scherm waarop de gemeten temperatuur en luchtvochtigheid wordt weergegeven. Op het...