EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.2

ekkosense-critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.2, de laatste versie van zijn SaaS-gebaseerde 3D thermische visualisatie- en monitoringssoftware voor het beheren van thermische risico’s in datacenters. Nieuw is onder meer Airflow Analytics en een nauwere integratie met Internet of Things sensoren.

EkkoSoft Critical oplossing helpt datacenterbeheerders in real-time het management van zowel de power-, koeling- als ruimtelijke aspecten van hun datacentercapaciteit te beheren. Beheerders kunnen in de oplossing hun volledige datacenter visualiseren, wat hen meer inzicht geeft in onder meer koeling, luchtstromen, energiegebruik en beschikbare ruimte. De oplossing identificeert problemen die de beschikbaarheid van IT in gevaar kan brengen, helpt het energieverbruik van koeling terug te dringen en geeft meer inzicht in datacenterassets en hun huidige status.

Zones of Influence

Nieuw in versie 3.2 in de ‘Zones of Influence’ functionaliteit, waarmee met behulp van IoT-sensoren uitgebreide informatie over de koeling in het datacenter kan worden verzameld. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de temperatuur van specifieke locaties in het datacenter, maar ook naar het energieverbruik en de distributie van luchtstromen.

Daarnaast ondersteunt de nieuwe versie Airflow Analytics, een functionaliteit die beheerders helpt luchtstromen efficiënter te beheren. Beheerders kunnen met behulp van deze functionaliteit luchtstromen in groepen onderbrengen en deze groepen afstemmen op de koelingsbehoeften van clusters van racks.

Estate Dashboards

Ook zijn nieuwe Estate Dashboards toegevoegd aan EkkoSoft Critical 3.2. Deze dashboards helpen beheerders koeling op meerdere locaties en in onbemande faciliteiten op afstand te beheren.

Dossiers
Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1